Путин Камерону: Требало је одавно удружити снаге против тероризма

16-11-2015 09:15:14 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин и британски премијер Дејвид Камерон нагласили су за време састанка у Анталији потребу заједничке борбе против тероризма.

„Скорашњи трагични догађаји у Француској су показали да морамо да удружимо снаге против овог зла и да је требало то одавно да урадимо“, рекао је Путин приликом сусрета са Камероном, током одржавања Самита Г20.

Са друге стране, Камерон је рекао да Велика Британија не намерава да бомбардује позиције терориста у Сирији док год не буде пронађено решење за Сирију.

Он је на састанку са руским колегом истакао и да се разлике у мишљењу око будућности сиријског председника Башара ал Асада сужавају

Камерон је искористио прилику да изразо саучешће Путину због несреће руског авиона у Египту. Напомињући да се састанак одржава после трагичних догађаја у Паризу, поновио је потребу за заједничком борбом против тероризма.

Он је изразио уверење да би било добро ако би било могуће да се током састанка разговара о Сирији.

Путин се захвалио Камерону на информацијама које су обезбедили Британци. Односи између Русије и Велике Британије нису најбољи, потребно је анализирати сарадњу и изнети конкретне планове за будућност, казао је он. Путин је оценио да ипак постоји неки напредак у билатералним односима, укључујући и међувладине комисије.

Он је додао да је генерално створен добар механизам за сарадњу у различитим областима. „Мислим да постоји потреба да се анализира оно што је раније учињено, гледати у будућност и навести конкретне планове развоја“, казао је Путин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут