Песков: Сусрет Путина и Обаме није прекретница

16-11-2015 09:20:12 | | / vostok.rs |


Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је да сусрет председника Русије и САД на маргинама самита Г20 у Турској није био прекретница у односима двеју земаља, иако постоји сагласност да је неопходно наставити дијалог.

„Није реално очекивати да један сусрет у трајању од 20 минута може да буде прекретница у односима две земље. Односи Русије и САД су такви какви јесу. Несугласице постоје, као и разумевање да је дијалог једино решење за постојеће проблеме“, рекао је Песков.

Песков је рекао да је Путин у оквиру самита Г20 разговарао и са немачком канцеларком Ангелом Меркел. Главне теме њиховог разговора тицале су се борбе против тероризма и ситуације у Украјини.

„Разговор са Меркеловом је био веома конкретан. Борба против тероризма, Украјина само су неке од тема о којима је Путин разговарао са немачком канцеларком“, рекао је Песков.

Песков је такође прокоментарисао проблем заједничке борбе против тероризма рекавши да се тренутно ради на проналаску потенцијала за сарадњу.

„Сви разумеју да је потреба за сарадњом неопходна, међутим договор између Запада и Русије не постоји с обзиром да све западне земље имају различито мишљење. Ако мислите да Запад увек заступа један те исти став – грешите“, објаснио је Песков новинарима.

О томе да је сарадња у борби против тероризма једино решење било је речи на састанку Путина са британским премијером Дејвидом Камеруном, додао је Песков. Он је рекао да је Путин са Камеруном разговарао о борби са ИД као и о приснијој сарадњи две земље у борби против тероризма.

Говорећи о паду авиона „А321“ портпарол Кремља је поновио да још увек нема конкретних одговора о узроцима несреће иако се ни једна верзија не искључује.

Песков је истакао да је потребно у потпуности сачекати резултате истраге како би руске власти могли да дају званичну изјаву.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут