Путин: Руска војска да сарађује са француском морнарицом

18-11-2015 08:46:44 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин поручио је руској морнарици која је размештена у Средоземном мору да ступи у контакт са француским носачем авиона како би ујединили напоре у борби против терористичке организације Исламска држава.

„Убрзо ће у област у којој ми делујемо пристићи француска војно-морнаричка група, предвођена носачем авиона. Потребно је успоставити директан контакт с Французима и радити с њима као са савезницима. Начелник Генералштаба и министар одбране су добили одговарајуће наредве. Потребно ће бити да се с њима разради план заједничких дејстава како на мору, тако и у ваздуху“, рекао је Путин обраћајући се капетану првог ранга Олегу Криворогу.

Такође, неопходно је да ратна крстарица „Москва“, која је тренутно размештена у Средоземном мору, ступи у контакт са француским носачем авиона, додао је он.

„Руска војска мора да сарађује са француским колегама као са савезницима“, нагласио је руски председник.

Руски председник ће се 26. новембра у Москви састати с француским председником Франсоа Оландом како би заједно размотрили борбу против тероризма, саопштио је Кремљ.

Путин и Оланд су у телефонском разговору, који је иницирала француска страна, разматрали могућност јачања билатералне и мултилатералне сарадње у супротстављању међународном тероризму.

Двојица лидера су се договорила о координисању акција војних министарстава и специјалних служби Русије и Француске у борби против ИД.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут