Русија ће интензивирати нападе на терористе у Сирији

18-11-2015 08:51:13 | | / vostok.rs |


Руски војни аналитичари сложни су да ће Русија, након што је истрага показала да су терористи одговорни за авионску несрећу изнад Синајског полуострва када је погинуло 224 људи, сигурно повећати мере безбедности, али и појачати ваздушне нападе на положаје терориста у Сирији.

Председник Међународне контратерористичке асоцијације Јосиф Линдер каже да ће Русија повећати мере безбедности ваздушног саобраћаја, али и контролу на државним границама.

„Већина руских грађана неће ни приметити да су појачане мере за спречавање могућих терористичких напада, јер људи који су за то задужени, неће бити приметни", истиче Линдер.

Он додаје да ће Русија контролу на државним границама појачети посебно када је реч о странцима који долазе са Блиског истока.

„Ригорозне мере су предвиђене за оне који покушају да илегално уђу на територију РФ, било да је реч о мигрантим, било о избеглицама", закључује он..

Војни аналитичар Виктор Литовкин каже да ће Русија повећати број борбених налета и удара на базе терориста, њихове руте снабдевања и километарске колоне цистерни које превозе нафту.

Према његовим речима, не треба само спречити злочине исламиста, већ им онемогућити да зарађују од продаје нафте, с обзиром да на тај начин милитанти ИД добијају новац за набавке оружја и врбовање нових присталица.

„Рат против ИД има цивилизацијски значај, јер се екстремисти не боре против Асада, него против хришћанске цивилизације", сматра он.