Едвард Грифин: Хемотерапија је медицинска превара!

03-12-2013 09:36:15 | | Зелене новине/ mojenovosti.com |

Амерички књижевник и публициста Едвард Грифин (81) мислио је да ће му требати три недеље, а требало му је три године истраживачког рада да би написао по много чему контроверзну књигу “Свет без рака”.

У овом остварењу аутор темељно доказује да узрок рака нису ни вируси ни загонетни токсини, већ једноставни недостатак једне хранљиве материје – витамина Б17.
Супротстављајући се званичној фармацеутској политици која према његовим речима последњих 30 година вешто крије од јавности прави лек против рака, Грифин истиче да данас на раку више људи зарађује за живот, него што од њега умире.
У потрази за одговором на ово питање, али и на оно зашто је у Америци забрањено пласирање витамина Б17 на тржиште, разговарамо са Грифином који је у Београд стигао на промоцију књиге “Свет без рака”, коначно преведену на србски језик.
- Истина је да је људима тешко да верују у оно што сам написао, али мене то уопште не чуди. Па, и у 19. веку су научници мислили да је скорбут код морнара резултат уједа мистериозних буба из потпалубља. Касније се наравно испоставило да јеузрок ове болести заправо недостатак витамина Ц – објашњава у ексклузивном интервјуу овај прослављени калифорнијски публициста познат по бављењу разноврсним темама у својим делима, између осталог и тероризмом, субверзијама, али и археологијом и историјом.
Како сте дошли на идеју да напишете ову књигу?
- Све је почело случајно. И то тако што је мој пријатељ доктор Ричардсон почео пре тридесетак година на клиници у Сан Франциску да користи витамин Б17 (који се у свом пречишћеном облику назива леатрил или амигдалин) у третману пацијената оболелих од рака. Све се десило након што је чувени биохемичар Ернст Т. Креб подигао прашину у јавности тако што је хтео да пласира овај лек на тржиште наводећи да је рак заправо авитаминоза, тачније поремећај у метаболизму изазван недостатком витамина Б17 у прехрани.
Ваш пријатељ је прво, међутим, пробао лек на свом псу, који је био болестан од рака?
- Истина, и пас се опоравио. После тога је Ричардсон почео да примењује овај лек и у терапији својих пацијената. Прво га је испробао на супругу његове главне сестре, којем су сви лекари давали највише две, три недеље живота. Након што је узимао леатрил, он се сасвим опоравио.
Како је онда дошло до тога да тај лек буде забрањен у САД?
- Након што су пацијенти који су се опоравили почели да шире причу о леку, то некоме није ишло у прилог. Нарочито не великим фармакокартелима и администрацији службене медицине. Погађате, пре свега због стицања велике зараде од продаје цитостатика. Америчка администрација за исхрану и лекове (ФДА) назвала је витамин Б17 обичном преваром и забранила његово пласирање на тржиште.
Где се у намирницама може наћи витамин Б17?
- То је природни хемоерапијски агенс који се може наћи у више од 1.200 биљака. Првенствено у коштицама и семенкама воћа: кајсије, марелице/брескве, шљиве, вишње, јабуке, али и у просу. Његов молекул је састављен од два молекула шећера, и једне цијанида и бензалдехида.
Ако је цијанид из овог молекула задужен за елиминисање малигне ћелије, постоји ли могућност да убије и здраве ћелије?
- Здраве ћелије имају ензим за неутрализацију распадних продуката Б17, тако што цијанид искористе за метаболичку синтезу Б12 који је важан у метаболизму хемоглобина, затим ствара уз присуство сумпора једињење тиоцијанат које учествује у регулисању крвног притиска, а вишак се избацује из организма урином.
Да ли је истина да сте током истраживачког рада наишли на податке о местима на свету на којима нема оболелих од рака, попут племена Хунза у Пакистану?
- Ово племе је настањено у удаљеним и забаченим местима Хималаја. Познати су по задивљујућој дуговечности и добром здрављу. За њих није необично да доживе сто година, а неки чак и сто двадесет, па и више. Интересантно је да је у том племену новац непознат појам, али да се зато богатство мери бројем стабала кајсија које неко поседује. Језгра кајсије сматрају најцењенијом храном и једу их као што се у азијској култури једе пиринач. Храну богату витамином Б17 једу и Ескими, међу којима такође није забележен ниједан случај малигног обољења…
Док неки од Ескима нису отишли да служе војску у Канаду и САД?
- Истина… Чим су се преселили и променили начин исхране, истог тренутка су почели да обољевају и умиру од малигних обољења.
Шта бисте поручили пацијентима који иду на хемотерапију?
- Не као стручњак (јер то нисам), већ као обичан човек, никоме не бих прпоручио да иде на хемотерапију. Знам да ја никада не бих присао да идем на хемотерапију. Чак верујем да она изазива рак. Званично лечење рака је велики бизнис. На хемотерапијама и цитостатицима зарађују се милијарде долара. Не стављају сви лекари новац испред пацијената, али у људској природи је, нажалост, јурњава за новцем.
Верујете ли да су вакцине против свињског, птичјег грипа или вируса Западног Нила такође део медицинске преваре?
- Вакцине су више штетне него што помажу. Милијарде долара одлазе на лобирање закона, којим се пласира употреба разноразних вакцина. Знам за сијасет лажираних студија о томе како су вакцине наводно здраве. Тужно је то што многи лекари не знају за ове преваре, или се чак и не труде да их испитају.