Јункер предлаже зближавање Русије и ЕУ

20-11-2015 10:43:56 | | / vostok.rs |


Шеф Европске комисије Жан–Клод Јункер послао је ове недеље писмо председнику Русије Владимиру Путину у којем је наговестио да би могло да дође до тешњих трговинских веза између Европске уније и Евроазијске економске уније, предвођене Русијом, имајући у виду напредак у поштовању примирја у Украјини.

Писмо шефа ЕК Жана-Клода Јункера за сарадњу ЕУ и Евроазијског економског савеза је стигло, а његов садржај није откривен, саопштио је прес-секретар шефа руске државе Дмитриј Песков.

„Ако се не варам, такво писмо на име (Владимира) Путина је стигло. Истина, ја ништа нећу говорити о његовом садржају, обично то не радимо. Идеја дијалога између ЕУ и Евроазијског савеза је стара идеја. То је то за шта се руска страна залаже, јер је то и потребно за успостављање наших трговинско-економских односа“, саопштио је прес-секретар шефа државе.

Раније је саопштено да је у писму написаном после самита Г20 у Турској, у које је Ројтерс имао увид, Жан-Клод Јункер „истакао значај добрих односа Европске уније и Русије, који, на његово жаљење, нису могли да се развијају прошле године“.

Он је рекао да је од званичника Европске комисије затражио да проуче опције о ближој сарадњи Европске уније и Евроазијске економске уније, преноси Ројтерс.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут