Путин: Задатак у Сирији се извршава, и то добро

20-11-2015 07:03:05 | | / vostok.rs |


Бродови Каспијске флоте испалили су 18 крстарећих ракета на седам позиција терориста у Сирији, саопштио је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу врховном команданту Владимиру Путину.

Председник Русије Владимир Путин позвао је руску војску која учествује у операцији у Сирији да не смањује високи интензитет извођења операције.

„Задатак се извршава, и то добро“, изјавио је шеф руске државе Владимир Путин, саслушавши путем видео–конференције извештај руководилаца јединица. Путин је захвалио војницима за рад.

„Међутим, то је засад недовољно да се Сирија очисти од милитаната, терориста и да се Русија одбрани од могућих терористичких напада“, рекао је он.

„Пред нама је велики напор и ја се надам да ће последња етапа бити изведена подједнако квалитетно и професионално и да ће донети очекивани резултат“, додао је он.

Ипак, Путин је навео да је за последњих неколико дана у Сирији урађено много.

„На реализацији постављених задатака раде велики колективи у индустрији, у војној организацији државе. Све компоненте везане за реализацију задатака сличне врсте смо употребили“, рекао је председник.

Он је такође наложио начелнику генералштаба и Министарству одбране Сергеју Шојгуу да га редовно извештавају о испуњавању задатака.

Бродови Каспијске флоте испалили су 18 крстарећих ракета на седам позиција терориста у Сирији, саопштио је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу врховном команданту Владимиру Путину.

„Бродови Каспијске флоте су 20. новембра испалили 18 крстарећих ракета на седам циљева у провинцијама Рака, Идлиб и Алеп. Сви циљеви су погођени“, рекао је Шојгу.

Руска авијација у Сирији је појачана и сада има 69 авиона, рекао је Шојгу.

Свакодневно се изводи изводи 143 налета. Морска групација има десет бродова од којих је шест у Средоземном мору, рекао је министар.

Укупно је током ваздушне операције стратешко-оперативно-такчика авијација извршила 522 налета, извршено је лансирање 101 ракете ваздушног и поморског базирања,бачено 1400 тона бомби различите намене, укупно је погођено 826 циљева противника.

Услед ваздушних удара руске авијације у Сирији Исламска држава трпи велике губитке.

„Банде трпе значајне губитке. У резултату удара крстарећих ракета само на један објекат у рејону Дејр ел Зора уништено је више од 600 милитаната“, додао је генерал.

Осим тога, по његовим речима, уништене су 23 базе за обуку терориста, 19 фабрика за производњу оружја и експлозивних направа, 47 складишта муниције и материјалних средстава, као и други објекти.

„То обезбеђује успешне акције снага сиријске војске у рејонима Алепо, Идлиб и планинског дела Латакије и Палмире“, изјавио је Шојгу.

Он је такође саопштио да се, према подацима објективне контроле, смањује број терориста који стижу на територију Сирије и повећава се проток терориста који напуштају рејон борбених акција у северном и југозападном правцу.

Главни напори Војно-космичких снага Русије у Сирији су усмерени на подривање финансијско-економске базе Исламске државе.

„Основни напори су усредсређени на подривање финансијско-економске базе Исламске државе. Уништено је 15 објеката за чување и прераду нафте и 525 цистерни, спречена је испорука на црно тржиште 60.000 тона нафте на дан због чега терористи остају без милион и по долара дневно.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут