У Русији пооштравају одговорност за финансирање тероризма

23-11-2015 10:40:36 | | / vostok.rs |


Посланици Државне думе Русије намеравају да проанализирају све идеје о спречавању терористичких претњи, које су се чуле на седници доњег дома парламента и Савета федерације 20. новембра. Даље, на основу извршене анализе, планирано је да се усвоје амандмани у постојеће законодвство.

По мишљењу руских парламентараца, потребно је да повећање казни за кршење закона о екстремизму има, не декларативни, већ практични карактер. Ова мера, сматрају посланици, треба да дотакне пре свих финансијере терористичких организација.

„Потребно је детаљније и пажљиво проанализирати све предлоге који су се чули. Највероватније је да ће бити донете мере о пооштравању казни за финансирање терористичких организација“, рекао је шеф комитета Државне думе за уставно законодавство Владимир Плигин.

Како је навео заменик председника овог комитета Вадим Соловјов у блиској будућности ћесе радити на откривању и контроли свих нелегалних финансијских токова, укључујући порезе.

„Ако они буду стављени под чврсту контролу, претња терористичким актима ће бити минимална. Управо за то су сада заинтересоване специјалне службе које овом питању поклањају велику пажњу и управо због тога је и створена Међуресорна комисија за борбу са финансирањем тероризма“, рекао је посланик.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут