Опозиција не дозвољава понижење

08-12-2013 03:52:21 | | СДС/ mojenovosti.com |

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица изјавио је да опозиција није спремна на било коју врсту понижења.

“Посланици опозиције су у знак протеста извукли микрофоне из конзола. Ми само желимо да радимо и да прикажемо реалну слику о парламенту Српске”, рекао је Говедарица новинарима.
Он тврди да је постојао џентлменски договор у парламенту Српске о начину рада на посебној сједници.
“Тај договор је изминиран, јер се на све могуће начине покушава избјећи да грађани Српске виде шта се догађа у скупштини Српске и да не буде телевизијског преноса”, додао је Говедарица, напоменувши да опозиција неће присуствовати данашњој расправи о приједлогу економске политике за наредну годину на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.
Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Зоран Ђерић каже да у Србској “нема демократије” и да ће опозиција “још жешће наставити да дјелује“.
“Ова власт нема храбрости да уђе у озбиљан дијалог са опозицијом. Циљ владајуће структуре био је да за пола сата усвоје буџет за наредну годину, без присуства јавности”, рекао је Ђерић.
Шеф Клуба посланика НДП-а у парламенту Републике Српске Крсто Јандрић нагласио је да се власт у Србској плаши јавности, “јер су резултати њиховог рада катастрофални”.
Посланици опозиције јутрос су извукли мирофоне из скупштинских клупа и напустили посебну сједници Народне скупштине Републике Српске.