Путин: Трагедија са руским авионом ће имати озбиљне последице на односе Москве и Анкаре

24-11-2015 01:41:55 | | / vostok.rs |

Уместо да успостави хитан контакт са Русијом, Турска се обратила НАТО-у


Руски авион у Сирији је био нападнут 1 километар од турске границе, а пао 4 километра од ње, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са јорданским краљом Абдулахом II у Москви.

Путин је рекао да је Руски авион СУ-24 је оборен на територији Сирије ракетом ваздух-ваздух из турског авионаи да руски пилоти и авион нису били претња Турској.

"Оборени авион је извршавао директан задатак у борби са Исламском државом, вршећи превентивне ударе по терористима.Русија је одавно бележила да на триторији Турске постоји много нафтних поља под контролом Исламске државе.

Турска је гађала руски авион, без обзира што је Русија закључила са САД споразум о упозорењу на такве инциденте.Русија се односила према Турској, не само као према суседу, већ као према пријатељској држави.

Не знам коме је ово требало, нама не.Трагедија са руским авионом ће имати озбиљне последице на односе Москве и Анкаре.Уместо да успостави хитан контакт са Русијом, Турска се обратила НАТО-у, као да је Русија оборила њихов авион."
, рекао је председник Путин.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут