Забрањено откриће - узрок рака откривен још 1923. године!

10-12-2013 12:50:44 | | Дознајемо/ mojenovosti.com |

Године 1931. њемачки знанственик Отто Хеинрицх Warburg (1883.-1970.) примио је Нобелову награду за проналазак основног узрока рака. Др. Warburg је открио да је рак резултат анти-физиолошког начина живота.

Анти-физиолошким начином прехране (претежно храном која закисељује) и физичком неактивношћу тијело ствара киселу средину слабо опскрбљену кисиком.
Станична киселост истискује кисик, а помањкање кисика у станицама ствара киселу средину.
Др. Warburg је рекао: “Помањкање кисика и киселост су двије стране исте медаље: ако нетко има једно, има и друго”.
Ако имате превисоку киселост, аутоматски ће вам недостајати кисика у организму; ако вам недостаје кисика имат ћете закисељен организам. Кисела средина је средина без кисика.
“Одузмете ли здравој станици 35% њезиног кисика, можете је претворити у станицу рака за само два дана”, тврдио је др. Warburg.
“Све нормалне станице имају апсолутну потребу за кисиком, али туморске станице могу живјети без њега. То је правило без изнимке”.
Туморска су ткива кисела, док су здрава алкална
У својем дјелу “Метаболизам тумора“, др. Warburg је показао да сви канцерогени облици испуњавају два темељна увјета: крвну киселост и хипоксију (помањкање кисика).
Открио је, да су туморске станице анаеробне (не удишу кисик) и да не могу преживјети у присутности високих концентрација кисика.
Туморске станице могу преживјети само уз помоћ глукозе и у средини без кисика.
Стога, карцином није ништа друго него обрамбени механизам, који наше станице користе да би преживјеле у киселој средини без присуства кисика.
Здраве станице живе у алкалној средини пуној кисика, која омогућава њихово нормално функционирање. Туморске станице живе у киселој средини сиромашној кисиком.
Киселост и алкалност организма овиси о храни
Након што је завршен пробавни процес, храна, овисно о свом нутритивном профилу, ствара увјете киселости или алкалности у тијелу.
Поједностављено речено, алкалност организма овиси о томе што једемо.
Кисело или алкално стање мјери се ПХ скалом од 0 до 14, гдје је 7 неутрална зона. Од 0 до 7 је кисело, а од 7 до 14 је алкално.
Наше станице, да би могле успјешно функционирати, требају имати лагано алкалан пХ, мало изнад 7.
Код здравог појединца пХ крви налази се између 7,40 и 7,45.
Крв се непрестано сама регулира како не би упала у метаболичку киселост.
Међутим, нека храна закисељује крв и загађује тијело.

Храна која закисељује тијело:
* Рафинирани шећер и сви његови деривати. Од свих је најгори, јер нема бјеланчевина, масти, витамина ни минерала, само рафиниране угљикохидрате, који шкоде гуштерачи. Његов пХ је 2,1 (веома кисео).
* Месо (све врсте)
* Производи животињског поријекла – млијеко и сиреви, врхње, јогурт итд.
* Рафинирана сол
* Рафинирано брашно и сви његови деривати као што су тјестенина, торте, кекси итд.
* Крух
* Маргарин
* Кофеин
* Алкохол
* Духан
* Сва индустријски прерађена и конзервирана храна, која садржи конзервансе, умјетне боје, ароме, стабилизаторе итд.
* Антибиотици и опћенито сви лијекови

Храна која алкализира:
* Сво сирово поврће. Неко је кисело по окусу, али у тијелу се мијења и постаје алкално.
* Воће. На примјер, лимун унутар тијела има веома висок ступањ алкалности. (Немојте да вас завара његов веома кисели окус).
* Бадеми. Врло су алкални.
* Интегралне житарице: једина алкализирајућа житарица је просо. Све су остале житарице лагано киселе, но идеална прехрана треба и одређени постотак киселости па ваља јести и нешто житарица. Све житарице морају се јести кухане.
* Мед. Има врло високу алкалност.
* Клорофил. Зелене биљке садрже клорофил који је веома алкалан.
* Вода. Важна је за производњу кисика. Увијек будите добро хидрирани, пијте воде малим гутљајима тијеком цијелог дана.
* Вјежбање. Вјежбе помажу одржавати алкалност организма јер дају кисик цијелом тијелу. Сједалачкии начин живота уништава живот.
Кемотерапија не лијечи него погоршава киселост организма
Кемотерапија закисељује тијело до те мјере да оно мора посегнути за алкалним резервама организма, како би неутрализирало киселост жртвујући минерале (калциј, магнезиј, калиј) уграђене у кости, зубе, удове, нокте и косу.
Из тог разлога примјећујемо промјене на особама које примају кемотерапију, између осталог и опадање косе.
Остали лијекови такођер погоршавају киселост организма, па их ваља избјегавати колико је то год могуће.
Исправан омјер пХ
Као што је наглашено, потпуно је немогуће да се рак појави у некој особи која се здраво храни, пије пуно чисте воде и вјежба.
Да бисте се исправно хранили, осигурајте си 60% алкалну прехрану и избјегавајте производе који су у већини кисели, као што су газирана пића, слаткиши, брза храна.
Не злоупотребљавајте сол те је користите што је мање могуће.
Ако сте болесни, идеално је да вам исхрана буде 80% алкална.
Имате ли карцином, савјет је да алкализирате тијело што је више могуће. То можете постићи уз помоћ прехране, вјежбе, избјегавања стреса и додатног уноса клорофила.

Мишљења стручњака
“Све такозване природне смрти нису ништа друго него терминална тачка засићености тијела киселошћу”, рекао је Георге W. Цриле из Цлевеланда, један од најпризнатијих кирурга на свијету.
“Нису важна безбројна имена болести, него чињеница да оне све произлазе из основног узрока: превише киселости у тијелу.” – Др. Тхеодоре А. Бароодy, књига “Алкализирај или умри” (“Алцализе ор Дие”):
“Повећана закисељеност организма узрок је свих дегенеративних болести. Ако дође до поремећаја равнотеже и организам започне складиштити киселост и токсине у већој мјери него што их може излучити, онда се јављају болести” – др. Роберт О. Yоунг.