Кремљ не искључује терористичке претње из Турске

26-11-2015 12:44:22 | | / vostok.rs |


Кремљ не искључује терористичке претње из Турске, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

Одговарајући на питање новинара о томе да ли је јачање контроле испорука пољопривредних производа из Турске повезано са терористичким факторима, Песков је одговорио:

„То је повезано са различитим факторима, са прилично широким спектром различитих фактора“.

На питање да детаљније објасни каква је у томе улога терористичких претњи, прес-секретар је рекао: „Улога терористичких претњи се свакако не може искључити“.

Русија није увела трговински ембарго према Турској, али се, због повећања опасности од различитих терористичких појава, у овом тренутку предузимају додатне мере за контролу над робом која стиже из те земље, изјавио је Песков.

„Наравно, не уводи се никакав ембарго. Уместо тога, због повећане опасности од различитих екстремистичких појава, предузимају се додатне мере контроле“.

Он је нагласио да је то потпуно природна реакција „посебно у условима непредвидивости, у овом случају Турске“.

Москва, као и раније, очекује од Анкаре објашњење поводом обарања руског бомбардера
Су-24, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

Званично није отказана посета Русији председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, која је требало да буде одржана у децембру, али „у ваздуху виси много питања“, рекао је Песков.

„Ситуација није јасна. Званично није било никаквог отказивања, али сасвим сигурно сада у ваздуху виси много питања о могућности одржавања овог састанка. Међутим, наглашавам, отказивања засад није било“, рекао је Песков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут