Неко зарађује милијарде од незаконите трговине људима и нафтом

26-11-2015 01:15:20 | | / vostok.rs |


Неко прикривено ради и зарађује милионе и милијарде долара на незаконитој трговини нафтом и људима, рекао је руски председник Владимир Путин на церемонији уручивања агремана новим амбасадорима.

Претња миру је пре свега везана за тероризам, са његовим крвавим и варварским злочинима, рекао је Путин.

Он је додао да су пасивност и помагање тероризму и довели до стварања Исламске државе.

„Подсећам да је управо пасивност низа земаља, а често и директно помагање тероризма и довело до настанка ужасног феномена — такозване Исламске државе“, рекао је руски председник на церемонији уручивања агремана новим амбасадорима.

„Не само да су покривали и покривају терористе, њихову незакониту трговину нафтом, људима, дрогом, уметничким делима, оружјем, већ неко на томе наставља да зарађује“, рекао је Путин, објаснивши да се ради о стотинама милиона и милијарди долара.

Инцидент са Су-24 је у супротности са међународним правом. Још увек нема јасних саопштења из Анкаре, надокнаде штете и обећања да ће казнити кривце, изјавио је Путин и додао да се ствара утисак да турско руководство намерно уводи руско-турске односе у ћорсокак, ми жалимо због тога.

„Ствара се утисак да су руско-турски односи зашли у ћорсокак. Москва жали због тога“, рекао је руски председник и додао: „Још увек нисмо чули извињења високих политичара Турске ни предлога за надокнаду штете, нити обећања да ће бити кажњени злочинци“, рекао је руски председник.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут