ЛИМОНОВ: У Кијев су се довукли онај одвратни Вестервеле и наказа Ештон

11-12-2013 04:53:19 | | Србин/ mojenovosti.com |

Устао сам јутрос у пола шест да бих на све расположиве начине пратио ситуацију у Кијеву и на Мајдану.

Американцима такође није било до сна. Ни Европљанима.
Државни секретар САД Џон Кери већ се изјаснио: „САД изражавају раздраженост због одлуке украјинских власти да специјалном полицијом, булдожерима и пендрецима одговоре на мирне демонстрације, уместо да поштују демократска права и људско достојанство. Такав одговор је неприхватљив и не доликује демократској држави. Позивамо на потпуну присебност. Неопходно је да животи људи буду заштићени. Украјинске власти су потпуно одговорне за безбедност украјинског народа“.
Ово са „булдожером“ државни секретар је побркао, то су „евромајдановци” употребили булдожер, мада је и то у ствари био трактор, када су покушали да заузму зграду председничке администрације у Банковкој улици
Данас власт још не користи пендреке и специјална средства, али зато „и од гриве и од репа“ користи украјинску полицију.
А зашто се тај Кери уопште у све то меша?
Викторија Нуланд – представница Стејт департмента САД – већ се шврћкала по Кијеву и јуче се састала са опозицонарима на Mајдану.
По Кијеву јурцају и Пољаци: Качински, брат близанац погинулог у авионској несрећи председника Пољске, а и многи други, укључујући Квасњевског.
Долазио је и Гвидо Вестервеле министар иностраних послова Немачке, онај одвратни тип.
Довукла се у Кијев и наказа Кетрин Ештон и јуче је одмах имала састанак са опозицијом на мајдану. Трг је радосно цвилио од усхићености поводом доласка шефице дипломатије Европске уније. Нису је дочекали хлебом и сољу, али су је примили као род рођени.
Данас се ни њој не спава. Већ је јутрос у 7.30 изјавила: „Са жаљењем гледам како полиција растерује мирне демонстранте“.
Нешто раније изјаснио се и Карл Билт, шведски министар иностраних послова. И он осуђује.
Заиграли се, растрчали се и забринули се.
У току је важна битка за Украјину. Та битка се наставља.
Та њихова битка је – битка против нас.

Пише: Ед​уард ЛИМОНОВ, писац и политичар (Москва)