Руски спортисти неће играти мечеве у Турској

30-11-2015 09:18:49 | | / vostok.rs |


Руски спортисти неће отпутовати у турску на припремне и турнирске утакмице уколико им се не осигура максимални ниво безбедности, изјавио је руски министар спорта Виталиј Мутко.

Први клубови који неће заиграти у Турској су одбојкашки клубови „Динамо“ и „Белгородје“, чији мечеви у Лиги шампиона су заказани за почетак децембра.

„Одбојкашка федерација одлучила је да не треба путовати у Турску на утакмице Лиге шампионе како би се охладила ситуација. За наредне сусрете очекујемо гаранције безбедности наших спортиста“, рекао је Мутко.

Истовремено, он је рекао да дипломатски односи Русије и Турске нису прекинути, већ се ради о низу економских и социјалних санкција.

Упоредо, генерални секретар Руске одбојкашке федерације Александар Јаременко рекао ја да клубови „Динамо“ и „Белгородје“ нису отказивали учешће на мечевима заказаним за почетак децембра у Турској, већ су добили забрану туда да иду.

Он је рекао да су руски одбојкашки клубови предложили да им се зарачуна пораз у наредним утакмицама, или, ако то буде било могуће, да им се понуди да утакмице буду одигране на неутралним теренима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут