Пентагон оптужио Турску за бомбардовање Курда уместо терориста

02-12-2015 12:10:51 | | / vostok.rs |


Министар одбране САД Ештон Картер је изјавио да Турска треба да уради више у борби против Исламске државе (ДАЕШ), саопштио је министар одбране САД Ештон Картер.

Шеф Пентагона је навео да већи део тога што предузма Анкара није усмерено против милитаната, већ против Радничке партије Курдистана која се сама бори са милитантима, док турско Ратно ваздухопловство бомбардује Курде, а не терористе ДАЕШ-а.

Раније је Барак Обама изјавио да Турска треба да предузима више напора за чување своје границе са Сиријом и не допушта улазак терориста. Сада постоји турско-сиријски кордон дужине око 100 километара кроз који милитанти ДАЕШ-а добијају живу силу и оружје.

Борба против ДАЕШ-а прети да се одужи, ако Турска не заустави прилив милитаната у Сирију, рекао је бивши помоћник министар одбране Лоренс Корб.

„Ако не будемо могли да зауставимо прилив милитаната из других земаља, „борба са ДАЕШ-ом у Сирији“ трајаће много дуже. Турска ће затворити своју границу. Тим људима ће бити теже да стигну тамо где су кренули“, рекао је Корба.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут