Лавров: Нећу избегавати сусрет са Чавушоглуом у Беoграду

02-12-2015 12:31:23 | | / vostok.rs |


Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је данас да на састанку Савета министара ОЕБС-а у Београду неће избегавати да се сусретне са својим турским колегом Мевлутом Чавушоглуом, што захтева Анкара.

Он је подсетио да је дан након обарања руског авиона разговарао са Чавушоглуом и да „том приликом није чуо ништа ново“, само оно што је већ званични став Анкаре, а то је оправдавање турске акције.

„Тренутно турска страна настоји да организује наш сусрет на састанку ОЕБС-а у Београду. Ми нећемо бежати од тог сусрета, послушаћемо шта има да нам каже господин Чавушоглу. Можда ће рећи нешто ново, за разлику од оног што се јавно говори“, истакао је Лавров.

Београд је од сутра центар светске дипломатије у једном од најбурнијих периода у међународним односима од завршетка Хладног рата.

На скуп Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), који ће означити крај једногодишњег председавања Србије овој организацији, долази четрдесет министара спољних послова и 1.500 чланова делегација, укључујући главне актере криза које потресају Блиски исток и озбиљно угрожавају европски континент.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут