Патриотски блок за рушење странака близнакиња СНС-ДС !

14-12-2013 10:46:09 | | Вожд/ mojenovosti.com |

Док се споља емитује представа за јавност о великом ривалитету СНС и ДС, иза сцене се не доводи у питање велико пријатељство између Микија Ракића и Александра Вучића које несумњиво води ка великој коалицији између ове две странке близнакиње.

Након ђурђевданских избора 2012. године Демократска странка и њен екстремистички дериват ЛДП налазе се у великој кризи идентитета и процесу распада јер им је СНС преузео комплетну политику. Пошто СНС пре избора није ни имала свој политички програм, после избора определила се да спроведе програм ДС и ЛДП. Тако су ДС и СНС постале странке близнакиње, а, ако узмете у обзир и ЛДП, јер је политика СНС данас најближа програму ЛДП, онда су у питању близаначке тројке.
Данас је зато са СНС и цела Друга Србија, која је својевремено била бочна прозападна подршка ДС и ЛДП. За Вучића су данас Весна Пешић, Вук Драшковић, Ненад Прокић, Ненад Чанак, Расим Љајић, лажни Цигани из Новог Сада и многи други лажњаци и преваранти... Гласачи СНС требало би да се запитају да ли су гласањем за СНС гласали за Горана Весића, Синишу Малог, Небојшу Човића, Тању Мишчевић, Верана Матића, Милана Марковића и друге ветеране жуте политике?
Данас ДС и ЛДП трче у Брисел и Вашингтон да докажу да су верније слуге Запада од СНС и СПС и да њима треба поново дати поверење да даље уништавају Србију. Зашто би то Брисел и Вашингтон учинили кад су СНС и СПС тако брзо одрадили све оно што су ДС и ЛДП годинама обећавали да ће бити завршено у Србији? Пре ће бити да ће ДС и ЛДП добити прекоманду да крену путем СПО и прикључе се СНС у великој коалицији за промену Устава Србије и увођење Србије у НАТО. Уосталом, странцима и Микију Ракићу је свеједно ко води ДС – Тадић или Ђилас, важно је да сарађују са Вучићем, и обратно, Вучићу је свеједно ко је на челу ДС, само да сарађује са Микијем Ракићем и странцима.
Два добра друга, два пријатеља, два копредседника Координационог бироа свих служби безбедности Србије – Александар Вучић и Миодраг Мики Ракић свакако раде заједно најмање последњих пет, шест година. Ко мисли да су разлози за њихово пријатељство другачије природе, тај вероватно верује и да у СНС постоји патриотска фракција.

„ПАТРИОТЕ” У РЕДОВИМА СНС
Посебно смешно делује стални медијски спин о патриотама у редовима СНС, о „Томиној струји”, која само што није скршила Вучића... Ако су то све патриоте моралног калибра једног Милована Дрецуна, онда је јасно да се од њих ништа не може очекивати. Уосталом, дајте да видимо један патриотски чин ове „патриотске фракције” СНС – па да причамо о њиховом патриотизму.
Исто се односи и на тзв. Председника Србије Томислава Николића. Памти ли неко неки његов државнички и патриотски потез за ових годину и по дана власти? Једино што видимо јесу изневерена предизборна обећања око одбране Косова и Метохије и истраживања изборне крађе. Наведите ми било шта, најмање што је нови председник урадио за српску националну ствар, само ми немојте наводити таблоидне најаве да ће он то једног дана урадити? На основу чега онда да га сматрамо патриотом? Због тога што пече ракију?
Ево, г. председниче, поштене понуде са наше стране: изјасните се, огласите се коначно већ једном, рецимо, да ли сте за или против ГМО? Шта мислите о евроазијским интеграцијама? Када ће Уставни суд да се изјасни о уставности Бриселског споразума? Када ћете открити и казнити виновнике изборне крађе? Шта се десило у Сребреници? Јесте ли за повлачење тужбе против НДХ? Да ли ће Веран Матић постати директор РТС?
На основу чега Ви, г. председниче, од нас, србских родољуба, очекујете да имамо било какво поштовање према Вама и да Вас не сматрамо обичном евроатлантском крпом за потирање србских националних и државних вредности?
Ко верује у патриотизам Томислава Николића и чека да се он огласи и повуче макар један родољубиви председнички потез, тај вероватно верује и у то да на србској политичкој сцени нема нових људи, идеја и организација, и да увек из почетка треба да гласамо искључиво за појединце и партије које су изашле из Брозовог, Милошевићевог или ДОСовог шињела.

МЕДИЈСКИ МИТ ДА НЕМА НОВИХ СТРАНАКА
Посебан медијски спин који се констатно понавља јесте да на политичкој сцени Србије нема нико нов, да нема нових политичких организација и идеја. Ево шта пише Политика од 10. новембра ове године: „Последњих година на политичкој сцени нема нових странака са новим политичарима. С друге стране, многи бирачи су разочарани целим политичким естаблишментом и желе нова лица за која би гласали, али она се не појављују. Зашто у Србији нема нових политичара и странака са новим идејама?”
Ово је одличан пример како функционише медијски мрак и цензура у Србији. Када се узме у обзир да је Покрет Двери, као апсолутно једина антисистемска новост на србској политичкој сцени у последњих 10 година, изашао на све нивое избора: од локалних, преко покрајинских и републичких, до председничких, и, притом, прешао изборни цензус на републичким изборима, да би изборном крађом био спуштен испод цензуса, да Двери воде потпуно нови људи који се никада нису бавили политиком и да су понудили потпуно нову политичку идеју породичне политике – како један од водећих дневних листова може да тврди да на политичкој сцени Србије нема нових политичара и идеја?
Шта су, дакле, Двери за медијске аналитичаре у Србији? Непостојећа организација. Морао је да се појавио Леонид Решетњиков, директор руског Института за стратешка истраживања из Москве, као први политички аналитичар који је констатовао постојање Двери и изборну крађу због које Двери данас нису у Скупштини Србије. У интервјуу за Глас Русије Решетњиков каже: „За време последње посете Србији био сам потресен управо младима: то нису галамџије и ура-патриоте, они знају своју историју, интересују се за словенство, окрећу се цркви. Таква омладина добила је политички покрет Двери. Они су, сигуран сам, превладали ову петопроцентну границу на изборима, једноставно им нису дали до доспеју у Скупштину. Мислим да србски дух како је живео вековима, тако ће и живети, сада је једноставно криза неизбежна, али већ постепено започиње успон. И доћи ће нови људи, из исте те омладине, за 5-10 година они ће сменити оне који се трансформишу из једне категорије у другу, иду од једних идеала другима”.
Ове речи Решетњикова су и наше Вјерују, које почиње да се остварује.
НОВА СНАГА ВОЖДОВЦА – НАРОДНИ ФРОНТ – ПАТРИОТСКИ БЛОК
У времену урушавања свих националних институција, укидања државе и историје Срба, распродаје свих преосталих природних и привредних богатстава, угрожавања прехрамбене и здравствене безбедности – луксуз је делити се на патриотском делу политичке сцене. Србија се располутила на две стране: са једне су сви они који су фанатично за улазак Србије у ЕУ, без обзира да ли су на власти или у тзв. опозицији, а са друге смо сви ми, србски родољуби, који смо за прекид погубног процеса придруживања Србије ЕУ. Шта још треба лоше да се деси по државу Србију и српске националне интересе да бисмо се на овом патриотском фронту против ЕУ сви ујединили?
Сматрам да на свим наступајућим изборима не смемо дозволити да буде бачен један патриотски глас, а камоли више процената патриотског бирачког тела. Сматрам да сви ми који смо за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије, против НАТО и Хага, који смо једноставно против владајућег режима СНС-СПС-ДС-ЛДП-УРС, треба да будемо на јединственој изборној листи и тако пружимо отпор даљем распарчавању и понижавању Србије. Ако било ко од нас мисли да то самостално може да уради – једноставно се вара, да не кажем да игра за другу страну. Наравно, за јединство патриотског блока и стварање општесрбског опозиционог народног фронта потребна је добра воља свих учесника на родољубивом полу политичке сцене. Што се Покрета Двери тиче, ми смо спремни и расположени.
Покрет Двери је у том смислу у 2013. години прешао са речи на дела: организацијом и учешћем у заједничким протестима против Бриселског споразума и Владе Србије, сарадњом у оквиру широког народног опозиционог фронта против шиптарских избора, подршком једином опозиционом радију Снага народа, и – коначно – формирањем две заједничке патриотске изборне листе за локалне изборе у Оџацима и на Вождовцу.
На локалне изборе на општини Вождовац излазимо на заједничкој изборној листи Двери – Нова снага Вождовца, Србски сабор Заветници, Сабор србског јединства, Покрет ветерана Србије, Жене савест Србије, Србска Крајина, Удружење привредника Национална свест, Слободна Србија, Покрет за Србију, уз подршку Срба из Расејања, Руске странке, Србског либералног савета, Уније монархиста Србије и других родољубивих организација и низа истакнутих србских интелектуалаца на челу са проф. др Костом Чавошким, проф. др Смиљом Аврамов, проф. др Милом Алечковић, проф. др Љубомиром Протићем, др Драганом Петровићем, мр Слободаном Јанковићем, Гораном Петронијевићем, Слађаном Мијаљевићем... Ово је први пут у новијој политичкој историји Срба да десет и више србских родољубивих организација заједнички излазе на једне изборе.
Истовремено, на локалним изборима у Оџацима Покрет Двери иницирао је стварање Патриотског блока, који чине ДСС, Двери, Србска Крајина, уз подршку дела Српске радикалне странке, који се успротивио забрани врха странке да уђе у Патриотски блок – као једино решење за заустављање напредњачког таласа рушења државе. Ово је такође до сада јединствен случај сарадње између по броју гласова најјачих патриотских организација у Србији: ДСС, СРС и Двери, и први пут да се на јединственој изборној листи налазе кандидати за одборнике из све три политичке организације.
НОВА СНАГА НАРОДА
На овај начин 15. децембра, на крају ове тешке и поразне 2013. године, можемо остварити прве видљиве резултате сарадње и укрупњавања на патриотском делу политичке сцене и овим примером ући у 2014. годину са много више наде. Нама је данас најпотребније јединство међу србским родољубима и јасно профилисана опозиција и алтернатива владајућем режиму, а то добијамо стварањем општесрбског опозиционог народног фронта и патриотског блока. Родољубиво грађанство то од нас тражи и очекује: да патриоте у Србији виде светло на крају ЕУ тунела, да виде да Вучић и Дачић имају јаку, сложну и озбиљну опозицију, и подржаће нас. Нова снага народа коју Покрет Двери покреће представља кључни елеменат очекивања да све није пропало и да се вреди даље борити. Верујем да ово мишљење деле сви србски родољуби, свесни да је ово време уједињавања и борбе против заједничког непријатеља – актуелне Владе Србије, док сва наша међусобна програмска и друга надигравања треба оставити за време када Србија поново буде слободна.