Путин: Турска се неће извући само са парадајзом

03-12-2015 11:37:17 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин завршио је своје годишње обраћање пред Федералном скупштином.



Обраћање руског председника Парламенту је програмски политичко–правни документ који изражава виђење шефа државе о стратешким правцима развоја Русије у блиској будућности. Он укључује како политичке, економске и идеолошке тачке, тако и конкретне предлоге за законодавни рад Парламента.

Акредитацију за праћење догађаја добило је више од 500 представника медија.

Турска се неће извући само са парадајзом и ограничењима за грађевинске комапније, рекао је председник Русије Владимир Путин обраћајући се Федералној скупштини Русије.

Турска ће зажалити због онога што је учинила, изјавио је руски председник Владимир Путин.

"Ситуација у руској економији је тешка, али није критична. Видимо позитивне тенденције.Без обзира на тешку ситуацију, Русија позива стране инвеститоре.Русија може постати највећи извозник еколошки чисте хране.", истакао је Путин

Путин предлаже да се почну консултације о стварању економског партнерства ШОС-а, Евроазијског савеза и АСЕН-а.

„Русија нема право да буде слаба. Ми можемо и обавезни смо да заузмемо место међу лидерима“, рекао је Путин.

"Русија треба да буде спремна за ниске цене нафте и на то да спољна ограничења могу дуго трајати.Приметно је значајно снижење одлива капитала и смањење инфлације у поређењу са 2014. годином", рекао је Путин.

"Оружане снаге Русије се боре у Сирији, пре свега за Русију.Немамо намеру да звацкамо оружјем.Не разумем зашто су они оборили Су-24. Сваки проблем и различита мишљења се могу решити на други начин.У Турској имамо много старих пријатеља. Они треба да знају да нећемо ставити знак једнакости између њих и владајуће врхушке.Међутим, турски народ је добар, вредан и талентован. У Турској имамо много старих и проверених пријатеља. И наглашавам: они треба да знају да нећемо ставити знак једнакости између њих и дела садашње владајуће врхушке која носи директну одговорност за погибију наших војника у Сирији", рекао је руски председник. Знамо ко у Турској зарађује новац од опљачкане нафте и врбује најамнике.

Ми знамо да на пример Турска пуни своје џепове и дозвољава терористима да зарађују од продаје опљачкане нафте у Сирији. Управо од тог новца бандити врбују најамнике, купују оружје, организују нецивилизоване терористичке нападе, усмерене против наших грађана, против грађана Француске, Либана, Мали. Не могу се дозволити контакти са терористима, користити их у своје сврхе и водити са њима крвави бизнис. Свака цивилизована држава је обавезна да помаже у ликвидацији терориста. Морамо створити једнинствену песницу, један јаки антитерористички фронт за борбу са међународним тероризмом.“, рекао је Путин.