Лавров: Агресија НАТО-а на СР Југославију отоврила Пандорину кутију

03-12-2015 12:23:24 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је данас у Београду да је тероризам претња за целокуопну људску цивилизацију и да његова земља покушава да се ухвати у коштац са тим, али да не може успети ако је други у томе ометају и нагласио да та борба мора бити свеобухватна, као некад против нациста.

Свесни смо да постоје утицаји на многе земље, после терористичких напада у Паризу, варварских напада у Багдаду. сведоци смо раста терористичких претњи у Југоисточној Европи и за целокуопну људску цивилизацију. Русија покушава да се са тим ухвати у коштац, рекао је Лавров. Такође, додао јео он, нећемо дозволити да терористи имају корист од нелегалне трговине, али не можемо бити успешни ако нам други клипове подмећу, као у недавној ситуацији приликом дејстава у Сирији.

Говорећи о кризама у Сирији и Јемену, Лавров је рекао: “Нећемо се бавити тобоже активностима”. Знамо да Сирија очекује озбиљно уништавање терористичких група, не можемо их делити на добре и лоше момке, додао је он.

Он је подсетио да је агресија НАТО-а на Југославију отворила Пандорину куптију, која је се прелила на решавање питања Косова. Говорећи о украјинској кризи, Лавров је рекао да Русија примењује споразум из Минска.