Медији, зашто ћутите? Масовни антиглобалистички протести против ЕУ, интервентна полиција скинула шлемове и прикључила се протестантима (виде

15-12-2013 11:29:21 | | Фејсбук репортер/ mojenovosti.com |

Целе протекле недеље трајали су широм Италије масовни протести против владе, банака и Европске уније (о томе смо писали на СРБском ФБРепортеру: У ИТАЛИЈИ ХАОС: Општи нереди и демонстрације! Пали се, ломи и бацају бомбе!), а сви медији ћуте. Зашто ћутите? Интервентна полиција у многим градовима скинула је своје шлемове и заштитну опрему, положила их на коловоз и придружила се народу.

Исто као што су нам медији прећутали Исланд, тако се сада веома труде да прећуте масовне нереде који су захватили целу Италију. Невероватно је да се то дешава у нашем европском суседству, а да ми о томе не знамо ништа. У недељу на понедељак почели су протести које су предводили италијански “сељаци” који захтевају оставку владе због све већег сиромаштва које се шири том земљом. Протести су преко ноћи постали масовни, људи су на улицама готово у свим градовима Италије. Избили су велики нереди, нападнута су средишта пореских служби у Торину, Милану, Риму и Болоњи. У неким градовима блокиран је железнички саобраћај, пали се, ломи и бацају се бомбе. Протествује се и у Венецији, на Сардинији у Палерму, Катанији, Сицилији те другим градовима. Демонстранти желе напоље из Европске уније, желе да протерају банке, смену владе и стабилност у земљи.
На почетку седмице дошло је до сукоба с интервентном полицијом која је послата на народ, али се ситуација окренула. Интервентна полиција у многим градовима скинула је своје шлемове и заштитну опрему и положила на коловоз, па се придружила народу. Тај чин полиције јако је инспирисао италијански народ тако да се протести настављају и придружује се све више грађана. Поређења ради, на хрватском протесту под називом “Владо одлази”, хрватска полиција привела је децу која су певала песму ‘Лијепа ли си’. Када ће наша полиција схватити да, ударајући по народу који протестује ударају по својим суграђанима, људима од крви и меса у корист елита, а не државе?


Занимљиво је како мејнстрим медији нису објавили нити слова о овим протестима, као да се све жели заташкати. Вероватно је реч о томе што схватају да се народи широм света буде, а елитама се измиче тло под ногама. Боје се наравно, да протести не изазову ланчану реакцију и не подстакну и друге народе на излазак на улице. Не видимо другог објашњења за ову медијску тишину. Слобода медија у целом свету под знаком је питања, очигледно је да све владе у тајности раде на увођењу тоталитаризма на свим друштвеним нивоима. Ако се ускоро не пробудимо и не схватимо да смо ми, људи, једини који можемо променити свет у своју корист бити ће прекасно, јер се преко ноћи можемо наћи заробљени у робовласничком систему који је већ и сада са својим деловањем на самом врхунцу .
Погледајте инспиративни видео у којем је полиција одлучила да престане са употребом силе над народом и придружила се групи грађана и тако окренула леђа државницима узевши ствар у своје руке. Италијани упозоравају да “протести неће престати док се влада не повуче и препусти власт онима који желе добро њихову народу, док се банке не повуку и Италија не изађе из ЕУ”.