Захарова: Уколико оде Асад, шта ће бити са терористима?

04-12-2015 08:58:52 | | / vostok.rs |


Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је изјаву шефа британске дипломатије о неопходности одласка са власти сиријског председника Башара ел Асада, запитавши се шта ће онда бити са терористима.

„Треба једном за свагда изаћи са тим на крај. Рецимо да ће све бити онако како нас убеђују британске колеге и да ће након одласка Асада сав хаос престати. У том случају — шта ће бити са ДАЕШ-ом? Можда ће их неко позвати телефоном и рећи да је игра завршена? И, што је најважније, ко ће бити тај који ће позвати терористе?“, написала је Захарова на друштвеним мрежама.

Британски министар спољних послова Филип Хамонд изјавио ја да је за одлазак сиријског председника са власти неопходно да руски председник Владимир Путин позове Асада и да му каже да је „игра завршена“.

Сједињене Америчке Државе и њихови савезници настоје на све начине да склоне Башара ел Асада са власти и залажу се против било какве помоћи његовом режиму. Истовремено, Вашингтон сматра да Москва појачава своје присуство у Сирији.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут