Русија изненађена што САД не виде да Турска и терористи тргују нафтом

05-12-2015 06:46:12 | | / vostok.rs |


Изненађени смо чињеницом да Америка може да буде „слепа“ у вези са трговином нафте терориста и Турске, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

„Министарство одбране Русије сматра и да је последње саопштење представника САД о ситуацији у Сирији засновано на двојним стандардима“, изјавио је званични представник ресора генерал Игор Конашенков.

Према његовим речима, саопштења Пентагона и Стејт департмента у последње време подсећају на „театар апсурда“, заснован на двојним стандардима и игри речи.

„Некад нешто виде, некад не виде, некад деле опозицију на умерену и неумерену. Чак су и терористи код њих лоши или веома лоши“, навео је Конашенков на брифингу у Москви.

Међутим, Конашенков каже и да су Стејт департмент и Пентагон напокон потврдили да су снимци доказа одакле и куда тече опљачкана нафта из рејона под контролом међународног тероризма које је Русија представила на брифингу истинити.

„Када амерички званичници изјављују да не виде како се у Турску испоручује шверцована нафта терориста, то већ није превара, то ’мирише‘ на директну заштиту“, навео је званични представник Министарства одбране Русије.

Министарство одбране сматра да америчка страна поседује сва неопходна техничка средства да уочи терористе који шверцују нафту у Турску.

Конашенков је нагласио да ће руска страна представити фотографије и видео–снимке на којима је забележен шверц нафте.

„Ако је и то недовољно нашим америчким колегама, саветујем их да погледају снимке својих беспилотних летелица којих изнад сиријско–турске границе и нафтних области под контролом терориста у последње време има три пута више него раније“, нагласио је он.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут