Путин: Надам се да против терориста нећемо морати да користимо нуклеарке

09-12-2015 10:51:45 | | / vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин похвалио је руске ударе с мора на терористе и изјавио да се нада да оружје неће укључити и нуклеарне бојеве главе.

Путин се у Москви састао са руским министром одбране Сергејом Шојгуом који је председника известио о најновијим резултатима борбе против ДАЕШ-а, такозване Исламске државе.

Русија је извела нападе на терористе са војне подморнице „Кило“.

„О ударима са мора смо известили своје америчке и израелске колеге“, рекао је Шојгу.

Путин је наредио да се проанализирају резултати удара по терористима новим високопрецизним оружјем и изразио наду да у борби против терориста неће бити потребно да се оно опрема нуклеарним бојевим главама.


„Потребно је, наравно, све изанализирати, све што се дешава на бојном пољу, како ради оружје. И "калибри" и ракете А-101 су се веома добро показале. То је ново савремено и веома ефикасно оружје и сада то схватамо. Високо прецизно оружје, при чему се може опремати како обичним бојевим главама, тако и специјалном бојевом главом, односно нуклеарним пуњењем. Наравно, у борби против терориста то није потребно. И, наравно, надам се да никада неће ни бити потребно“, рекао је Путин.


Руска авијација строго испуњава наредбе Врховног главнокомандујућег о извршењу борбених летова у Сирији искључиво у пратњи ловаца, изјавио је Шојгу. „Истовремено с радом авиона Ту-22 током три дана радили су и авиони с аеродрома Хмејмим. Извели смо више од 300 летова, а погођено је више од 600 разних циљева“, рекао је Шојгу.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут