Косачов: Бајден објаснио Украјини какав је пут у „светлу будућност“

09-12-2015 11:59:40 | | / vostok.rs |


Шеф Међународног комитета Савета федерације Константин Косачов сматра да је наступање потпредседника САД Џоа Бајдена у Врховној ради, у којој је говорио о „херојској бици“ Украјине и санкцијама против Русије, било намењено искључиво „унутрашњим потребама“ Украјинаца.

Одавно је примећено: што је већа усмена солидарност америчких власти, то је мање стварне материјалне подршке, нагласио је руски сенатор.

„Било је речи и о економији (о томе, ето, стварно сада треба да виче на сав глас у Ради). Истина, одавно је примећено да је степен усмене солидарности америчких политичара најчешће обрнуто пропорционална очекиваној материјалној подршци. Бајден је Кијевљанима дао на знање: обавезе пред ММФ-ом морају да буду главна заповест сваког истинског патриоте Украјине. Све остало зависи од спровођења реформи и херојске борбе против корупције, због чега је ’неопходно жртвовати разне ствари’, попут повећања пензија“, написао је Косачов на својој страници на Фејсбуку.

„Тамо преживљавају некакав вечни ’Дан мрмота’, враћајући се сваки пут илузијама из 1990. и 1991. године и ишчекивању чуда уместо марљивог и практичног рада“, нагласио је Косачов.

Према његовим речима, Украјинцима је време да одрасту и да схвате да чуда неће бити.

„Брзо се може остварити само преврат. Или минирање стубова система за пренос електричне енергије, како би се казнио ’свој’ Крим. А оживети развој сектора економије која се урушила у еуфорији ’Русе на гране’, за то је потребна потпуно другачија национална самосвест. Не националистичка, не изолационистичка и не зависничка“, нагласио је Косачов.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут