„Раша тудеј“ слави 10. рођендан

10-12-2015 08:46:06 | | / vostok.rs |


Руска телевизија „Раша тудеј“ прославља данас свој 10. рођендан. Овој међунардоној телевизијској мрежи рођендан су честитaли руски председник и премијер Владимир Путин и Дмитриј Медведев.

Председник Русије Владимир Путин честитао је телевизији „Раша тудеј“ њен 10. рођендан, нагласивши допринос новинара у унапређењу руских медија у иностранству.

​„Ваша компанија обједињује представнике младог поколења новинара — талентоване, енергичне и људе са иницијативом. Ви поштујете најбоље професионалне традиције, најбогатије искуство домаћег и страног емитовања. Притом сте отворени за све ново, активно радите на перспективним пројектима који треба да помогну вишемилионској публици у иностранству да боље упознају нашу земљу, њену историју и културу, упознају се са разним погледима на актуелне проблеме“, закључио је председник.

Путин је навео да управо због тога она изазива искрено интересовање и одржава високе стандарде и квалитет у својој области.

Честитку је упутио и руски премијер Дмитриј Медведев.

„Пре 10 година први сте почели са емитовањем вести на енглеском језику и за кратко време постали сте препознатљив медијски бренд. Ваше особље — новинари, водитељи и они који су иза камера, формирали су алтернативу за гледаоце на западу, омогућавајући људима из различитих земаља да се упознају са руским погледом на свет“, наводи се у премијеровој честитки.

Телевизија је поводом рођендана организала скуп који је окупио водеће међународне стручњаке који ће разматрати изазове са којима се суочава глобална заједница данас — од блискоисточне кризе до заштите личних података, у време глобалне претње од тероризма.

Телевизија „Раша тудеј“ почела је са радом 2005. године. Тренутно њена информативна мрежа броји скоро милијарду гледалаца. Телевизијска мрежа РТ има три 24-часовна информативна канала која се емитују из Москве у скоро стотину земаља света. Ова телевизија, јединствена оваквог типа у Русији, три пута је номинована за награду „Еми“ у категорији „Вести“.