Годишњи проширени колегијум Министарства одбране

11-12-2015 09:33:38 | | / vostok.rs |


Годишњи проширени колегијум Министарства одбране Русије одржаће се данас уз учешће председника и врховног команданта Владимира Путина, саопштила је прес-служба Кремља.

Прес-секретар шефа државе Дмитриј Песков саопштио је да ће Путин одржати седницу са сталним члановима Савета безбедности Русије, као и седницу са командантима војних округа.

„На седници која ће бити одржана у Националном центру за управљање одбраном у Москви биће представљени резултати делатности Оружаних снага Русије за 2015. годину. Врховни командант ће одредити основне задатке за војну изградњу и главне правце делатности војног ресора у наредној години“, каже се у саопштењу прес-службе Кремља.

На раширеном колегијуму Министарства одбране позвани су чланови Савета безбедности Русије, руководство Федералне скупштине, Владе, команданти војних округа и јединица Оружаних снага земље.

Као и прошле године, министар одбране Сергеј Шојгу и командни кадар поднеће извештај Врховном команданту о току реализације државног програма модернизације, развоја војне инфраструктуре и о другим питањима.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут