Немачки фармери позивају ЕУ да ревидира санкције против Русије

12-12-2015 11:52:03 | | / vostok.rs |


Време је да Брисел ревидира антируске санкције, изјавио је руководилац једног одељења Немачког савеза фармера Петер Паршер.

Немачки савез фармера сматра да Европска унија треба да ревидира антируске санкције, пише лист „Еурактив“.

Ту организацију чини око 280 предузећа, наводи аутор чланка Сарантис Михалопулос. Према извештају савеза, од 2014. године до 2015. године просечни приход од једног пољопривредног приноса смањио се за 35 одсто. Разлоге за ово фармери виде у руском ембаргу и економском паду у Кини.

Петер Паршер је изјавио да је руски ембарго нанео озбиљну штету пољопривреди Немачке „и директно и индиректно“. Према његовим речима, дошло је време да се ревидирају санкције које је ЕУ увела и да се донесу друге мере.

„Ми са одређеним успехом тражимо друга тржишта ван Европе“, навео је фармер, али је нагласио да је то „дуг процес“.

„Ситуација у светској економији и економски раст нису ништа бољи ни у Кини. Смањење економског раста у Кини за три одсто означава пад светске економије за један одсто“, објаснио је стање на терену Паршер.

„Притом, због ниске цене нафте, земље које извозе црно злато добијају мање прихода. Уверен сам да је пад потражње у земљама Азије условљен и другим разлозима“, закључио је фармер.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут