Украјина није заробила руског генерала

12-12-2015 09:05:40 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Русије негирало је речи шефа дипломатије Украјине на седници Савета безбедности Уједињених нација о, наводној, „размени“ „руског генерала“ и украјинског војника прошле недеље.

Говорећи јуче на седници Савета безбедности Уједињених нација Климкин је изјавио да је Украјина прошле недеље разменила једног руског генерала за украјинског војника.

„Није било нити има заробљених руских генерала у Украјини. Неопростиво је да то не зна министар иностраних послова Украјине“, изјавио је у суботу званични представник Министарства одбране Русије генерал–мајор Игор Конашенков.

Конашенков је у својој изјави навео да украјинске колеге воле да говоре пред страном публиком, не на свом, већ на осредњем енглеском језику.

„Такво лингвистичко знање, помножено са незаситим амбицијама, приликом превода са украјинског на енглески језик војнички мајор постао је генерал–мајор. Једино са чим се слажем са јучерашњим Климкином то је да ’количина лажи не може да промени реалне чињенице‘“, закључио је генерал.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут