Сви чланови ЕУ пристају на продужетак санкција против Русије

16-12-2015 11:54:55 | | / vostok.rs |


Све земље-чланице ЕУ пристају да за пола године наставе економске санкције против Русије. Ово питање не треба да буде тема разговора на самиту ЕУ, изјавио је новинарима високи званичник ЕУ.

„Не очекујем никакав разговор. Ја тако говорим, иако можда нећу бити у праву, зато што се ја позивам на преговоре између представника“, рекао је представник ЕУ, који је желео да остане анониман.

Он је навео да су „свих 28 земаља сигурне да мартовски закључци који успостављају јасну везу између пуне имплементације Минског споразума и продужетка санкција као и пре остају на снази“.

„То значи да свих 28 лидера подржава идеју продужетка санкција у наредних шест месеци“, изјавио представио је представник ЕУ.

Он је подсетио да је „једна од делегација покренула процедуру која треба да се поштује“.

„То се налази у писму председника Доналда Туска. Формални процес ће се покренути након Европског савета на нивоу сталних представника. По том питању имамо концензус који ће се садржати у законском процесу, почевши од петка после подне. Мислим да ће се седница одржати у петак после самита“, рекао је чиновник.

Читајте више на
Украјина и Новорусија из минута у минут