Заседање србско-руског Међувладиног комитета импулс унапређењу економских односа

17-12-2015 08:50:38 | | / vostok.rs |


Премијер Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин разговарали су о предстојећој посети потпредседника руске владе Дмитирија Рогозина Србији и заседању Мешовитог комитета, који ће бити одржан у Београду у јануару следеће године.

Премијер Вучић истакао је значај добрих економских односа двеју земаља са посебним освртом на сарадњу у аутомобилској индустрији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Вучић је навео да ће једна од главних тема Мешовитог комитета бити улагања руских компанија у тешку индустрију у Србији и могућности извоза контингента од 5.000 „Фијатових” возила у Руску Федерацију.

Амбасадор Чепурин је поново изразио задовољство због веома успешне посете премијера Вучића Москви и истакао да је у обостраном интересу да развој економске сарадње буде приоритет у будућем периоду, наведено је у саопштењу.

Заседање Комитета импулс унапређењу економских односа

Са руским амбасадором разговарао је и први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

У разговору је потврђена обострана спремност за развој укупних односа, а нарочито економске сарадње између Републике Србије и Руске Федерације.

Чепурин и Дачић су оценили да предстојеће заседање србско-руског Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу, које ће бити одржано од 11. до 12. јануара 2016. године у Београду, представља снажан импулс унапређењу економских односа.

Заједнички је констатовано да се припреме за одржавање заседања Међувладиног комитета спроводе по плану, као и да ће се наставити са праксом одржавања сталних контаката представника две стране.

Током сусрета, сумирани су резултати добре сарадње две земље током 2015. године и размењене су новогодишње честитке.