Истрага против Ле Пенове због шокантних фотографија терориста

17-12-2015 07:12:31 | | / vostok.rs |


Против француске десничарке Марин Ле Пен је покренута истрага након што је на Твитеру објавила слике погубљења које изводи ДАЕШ, укључујући и слику на којој је приказано одсецање главе таоца, којег су погубили џихадисти.

Канцеларија тужиоца у западном париском предграђу Нантеру саопштила је да је покренула истрагу због „ширења насилних призора“ путем Твитера, које је починила Ле Пенова, преноси АФП.

„Ово је ДАЕШ“, написала је Ле Пенова на Твитеру уз фотографије.

На једној слици приказано је крваво тело са одсеченом главом на грудима, на другој је приказан мушкарац у кавезу који гори, а на трећој жртва преко које прелази тенк, пренео је АФП.

„Госпођа Ле Пен подгрева јавну дебату, политичко и морално посрнуће, без поштовања према жртвама“, написао је Валс на Твитеру.

Министар унутрашњих послова Бернар Казнев обавестио је полицију да истражи поменуте уписе на Твитеру, „као што чини сваки пут када се овакве фотографије појаве“.

Ле Пенова је реаговала на изјаву новинара БМФ-а Жан-Жака Бурдина, којег је оптужила за неприхватљиво повлачење паралеле између њене странке и џихадистичке групе.

Бурдин је током свог шоу-програма поставио питање једном стручњаку за арапски свет, у коме је сугерисао да постоје везе између Националног фронта и ДАЕШ-а, пошто обе настоје да Французе гурну ка томе да се држе свог културног идентитета, навела је француска агенција.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут