Србија подржава борбу против Боко харама

19-12-2015 08:41:54 | | / vostok.rs |


Србија жели да сарађује са свима и добродошли су сви они који у тој сарадњи умеју да препознају заједнички интерес. То је наша политика и то је једини прави начин да се обезбеди бољи стандард живота за наше грађане, истакао је председник Србије Томислав Николић у разговору са одлазећим амбасадором Нигерије Харолдом Аугустусом Коком.

Николић је рекао да Србија подржава борбу коју Нигерија води против терориста из Боко харама, јер је то борба за очување цивилизованог друштва, саопштила је Служба председника Србије за сарадњу са медијима.

Амбасадор Коко је рекао да Нигерија остаје чврсто на позицији непризнавања такозване Републике Косово и да ће и даље подржавати Србију у очувању територијалног интегритета.

Нигеријски амбасадор је честитао председнику Србије на дипломатским успесима које је наша земља постигла ове године, посебно апострофирајући неусвајање британске резолуције о геноциду у Сребреници у Савету безбедности УН, као и одбијање предлога да такозвано Косово буде примљено у Унеско.

Амбасадор Коко је оценио да су односи између наше две земље тренутно на историјски високом нивоу и изразио наду да ће тако остати и убудуће.