Руски и фински Деда Мраз ћаскали на граници и разменили сувенире

21-12-2015 08:23:46 | | / vostok.rs |


Главни Деда Мраз Русије стигао је на Крим, пожелео становницима полуострва редовно снабдевање струјом, предочио своје планове и изразио наду да ће отворити летњу резиденцију на Криму.

Крајем новембра главни руски Деда Мраз кренуо је на традиционално новогодишње путовање. Сваке године током своје празничне турнеје он пали свеће на главним градским јелкама и посећује децу у болницама, рехабилитационим центрима и дечјим домовима.

Руски Деда Мраз и фински Јоулупуки састали су се на граничним прелазу Брусничко. Они су честитали деци Нову годину и Божић и разменили сувенире. Фински зимски чаробњак добио је од руског колеге пахуљицу од чипке из Вологоде, док је Деда Мраз заузврат добио лампу за ноћно оријентисање.

Јуче је Деда Мраз стигао на Крим. Раније је специјалним возом на Крим допремљена јелка висока 20 метара, поклон Деда Мраза, и она је постављена на централни трг у Симфиропољу.

Деда Мраз је становницима полуострва честитао наступајућу Нову годину и пожелео им редовно снабдевање струјом.

„Искрено се надам да ћу имати на располагању још један дан и да ћу пропутовати јужну обалу Крима. Размишљам да управо тамо, на јужној обали Крима, направим своју летњу резиденцију. Имам идеју да посетим и Арктик, јер знам да је тамо први пут после много година постављена јелка“, рекао је Деда Мраз.

Током свог новогодишњег путовања Деда Мраз ће посетити више од 40 градова Русије и суседних држава, ширећи празнично расположење.