Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Ана већ у 2014. години!

Ана већ у 2014. години!

31-12-2013 09:38:25 | | РТС/ mojenovosti.com |

Ана Ивановић већ закорачила у 2014. годину, пошто празнике проводи на Новом Зеланду. Јелена Јанковић се пласирала у 3. коло WТА турнира у Бризбејну. Просинечки напустио Кајсери. Касперчак поново на клупи репрезентације Малија. За Дина Зофа најбољи голман на свету је Буфон.

Све вести и занимљивости света спорта можете да пратите и нашимФејсбукиТвитерстраницама.

16.15 - Роберт Просинечки није више тренер турског Кајсерија, пошто је са клубомспоразумно раскинуо уговор последњег дана 2013. године. Пре неколико недеља, Просинечки је поднео оставку, али клуб то није био прихватио, па се хрватски стручњак вратио на клупу. У прошлој сезони, Кајсериспор је из зоне испадања стигао допетог места, што је одушевило власнике. Међутим, у овој сезони,Кајсери је забележио само две победе, налази се у зони испадањаи очекује га грчевита борба за опстанак.

Prosinecki.jpg

15.50 - Репрезентативка Србије у атлетици Амела Терзић победила је на Новогодишној уличној трци у Појербаху у Аустрији. Терзићева (20) је у том аустријском граду, у конкуренцији 21 атлетичарке из девет европских земаља, одбранила титулу освојену прошле године. Иза 20-годишње Новопазарке, после 5.100 метара у циљ је ушла њена репрезентативна колегиница Соња Столић, док је Агата Штрауза из Летоније освојила треће место. Традиционална атлетска манифестација у Појербаху одржана је по 33. пут.

Amela Terzic.jpg

15.30 - Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић саопштио је данас списак играчица на које рачуна у квалификацијама за Светско првенство у Италији 2014. године. На списку су: Техничари: Маја Огњеновић и Бојана Живковић. Коректори: Јована Бракочевић и Ана Бијелица. Либеро: Сузана Ћебић. Блокери: Наташа Крсмановић, Милена Рашић и Стефана Вељковић. Примачи: Јелена Николић, Брижитка Молнар, Бранкица Михајловић и Сања Малагурски. Квалификациони турнир Треће рунде Ј групе на програму је од 3. до 5. јануара у Азербејџану, а противници Србије биће Естонија, Израел и селекција домаћина. Пласман на СП избориће победник групе и две најбоље другопласиране репрезентације.

Terzic.jpg

15.00 - Тренер Милана Масимилијано Алегри рекао је да је са Миланом провео последњи Божић и да нема намеру да продужава уговор са "росонерима'. Алегри, који је на клупи Милана четврту сезону, нагласио је да не зна ко би могао да буде његов наскедник. "То заиста није мој проблем" рекао је Алегри у интервјуу Газети дело спорт. Милан је тренутно на 13. мсту у Серији А са 19 бодова из 17 утакмица, односно свега четири победе. Милан има 17 бодова мање од Наполија на трећем месту које води у плеј-оф за Лигу шампиона.У групној фази Лиге шампииона остварио у својој групи свега две победе, и једини је италијански представник који је изборио пласман у осмину финала. "Реално, не знам докле можемо да догурамо у Европи, али имамо добре шансе да се пласирамо у четвртфинале", рекао је Алегри, чији тим се у нокаут фази ЛШ састаје са Атлетико Маридом.

Alegri.jpg

14.30 - Немачки фудбалски клуб Хановер именовао је бившег турског интернационлца Тајфуна Коркута за новог тренера. Коркут је први Турчин у историји који је изабран за тренера у Бундеслиги. Тридесетосмодишњи Коркут који је до сада био помоћник селектора Турске преузео је кормило Хановера, пошто је у петак због лоших резултата отпуштен досадашњи тренер тог клуба Мирко Сломка. Хановер је саопштио да ће Коркут водити тај клуб до 30. јуна 2016. Хановер је тренутно 13. на табели у немачком шампионату.

Korkut.jpg

14.00 - Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Владан Матић објавио је списак играча на које рачуна у последњој фази припрема за Европско првенство у Данској. На списку се налази 19 рукометаша, међу којима су и играчи из немачке Бундеслиге:Голмани: Дарко Станић (Металург), Славиша Ђукановић (Сент Рафаел), Страхиња Милић (Вардар).Лева крила: Иван Никчевић (Висла), Немања Илић (Тулуз),Десна крила: Рајко Продановић (Рајн Некер Ловен), Богдан Радивојевић (Флензбург).Десни бекови: Марко Вујин (Кил), Немања Зеленовић (Цеље),Леви бекови: Драшко Ненадић (Флензбург), Момир Рнић (Гепнинген), Момир Илић (Веспрем), Миљан Пушица (Војводина).Средњи бекови: Никола Манојловић (Рајн Некер Ловен), Петар Ненадић (Висла) и Урош Митровић (Берн). Пивотмени: Растко Стојковић (Црвена звезда), Алем Тоскић (Вардар) и Мијајло Марсенић (Партизан). Најбољи србски рукометаши припреме настављају 2. јануара у Спортском центру Ковилово, док ће 4. и 5. јануара у Скопљу одиграти утакмице са Црном Гором и Македонијом. Европско првенство у Данској на програму је од 12. до 26. јануара, а Србија ће играти у групи Ц са Француском, Пољском и Русијом.

Matic.jpg

13.15 - Србска тенисерка Ана Ивановић је већ у 2014. години! Разлог је што новогодишње празнике проводи на Новом Зеленду, где нова година стиже раније него у Европи. Ми јој желимо пуно успеха у 2014. и повратак у сам врх женског тениса.

Ana.jpg

12.10 - Тренер кошаркаша Радничког из Крагујевца Мирослав Николић изјавио је да му је част што ће бити део стручног штаба новог селектора Србије Александра Ђорђевића. "Увек сам био на располагању Кошаркашком савезу Србије, волим српску кошарку и највећи мој успех је то што радим посао који волим. Саша Ђорђевић је мој велики пријатељ, вероватно има поверење у мене и мени је част и задовољство да будем у репрезентацији", рекао је Николић. Николић је био селектор млађих селекција, као и члан стручног штаба Жељка Обрадовића, када су освојене титуле светског шампиона (1998), европског првака (1997) и сребрне медаље на Олимпијским играма у Атланти 1996. године.

Miroslav-Nikolic.jpg

12.00 - Играч средине терена Тотенхема Бразилац Паулињо одсуствоваће са терена месец дана због повреде скочног зглоба, саопштио је лондонски клуб. "Магнетна резонанца је окрила прилично оштећења лигамената", каже се у саопштењу Тотенхема. Бразилски фудбалар се повредио у недељу у победи Тотенхема над Стоуком од 3:0.

Paulinjo-1.jpg

11.16 - Председник Европског јеврејског конгреса Моше Кантор затражио је од Европске фудбалске уније и Енглеског савеза енергичнију борбу против антисемитизма и расизма. Кантор је реаговао поводом контроверзног начина прослављања гола Николаса Анелке прошле недеље. Кантор је у писму упућеном УЕФА и ФА истакао да Јеврејски конгрес често добија извештаје о "нападима на Јевреје, вербалне или физичке, што такође укључује и антисемитске инциденте на фудбалским утакмицама у Енглеској, али и другим европским лигама". Фудбалски савез Енглеске покренуо је истрагу против бившег француског репрезентативца.

Anjelka.jpg

10.45 - Селектор шпанске фудбалске репрезентације Висенте Дел Боске оценио је да његовим играчима слава не сме да удари у главу, уколико желе титулу и на Мундијалу 2014."То су све играчи који су освојили скоро све и свакако да ствари виде другачијим очима, него пре пет или шест година. То је једино чега се пласим. Кључна ствар у спорту је скромност. Морамо да заборавимо прошле успехе и не смемо да се уљуљкавамо на ловорикама ", рекао је Дел Боске.Он је додао да играчи не смеју да забораве да је пред њима сасвим други Мундијал, различит од претходног, на другом континенту. "Морамо тамо да идемо вођени истим борбеним духом који нас је красио у Јужној Африци", рекао је Дел Боске. Шпанија почиње одбрану титуле 13. јуна у Салвадору против Холандије у групи Б, тима којег су победили у финалу 2010. са 1:0.

Del-Boske-12.jpg

09.05 -У наставку НБА лиге одиграно седам утакмица, а само у две успешнији су били домаћини Њу Орлеанс и Јута.Кошаркаши Мајамија окончали су 2013. годину победом у Денверу резултатом 97:94, а у тим се на свој 29. рођендан вратио Леброн Џејмс и прославио са 5 тројки. Далас је славио у Минесоти са 100:98, Финикс је неочекивано лако победио Клиперсе у Лос Анђелесу са 107:88, а победе у гостима остварили су и Вашингтон и Чикаго.

LeBron.jpg

09.00 - Србска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у друго коло WТА турнира у Окленду (Нови Зеланд) пошто је савладала Американку Алисон Риске са 7-5, 7-6 (7-2). Противница Ани Ивановић у наредној рунди турнира који се игра за наградни фонд од 250.000 долара биће Швеђанка Јохана Ларсон која је победила Лурдес Домингес Лино из Шпаније са 7-5, 6-0. Србска тенисера постављена је за 2. носиоца у Окленду. Први носилац била је Италијанка Роберта Винчи али је њу, на опште изненађење, већ на старту турнира савладала Ана Коњух из Хрватске са 3-6, 6-4, 6-2.

Ana-Ivanovic.jpg

08.10 - Јелена Јанковић савладала Јелину Свитолину из Украјине са 6-1, 6-3 и пласирала се у четвртфинале WТА турнира у Бризбејну (Аустралија).Противница Јелени Јанковић у наредној рунди биће победница дуела Анастасја Пављученкова (Русија) - Ангелика Кербер (Немачка). Наградни фонду Бризбејну износи милион долара, од чега ће победници припасти 196.670, плус 470 WТА поена.

Jelena-Jankovic-13.jpg

00.15 - Тренер фудбалера Атлетика из Мадрида, Дијего Симеоне рекао је да му пријају поређења са легендом Манчестер јунајтеда Алексом Фергусоном." Он представља једну целу фудбалску еру. Између нас је велика разлика у годинама, видећемо шта ће се дешавати у будућности", рекао је Симеоне шпанским медијима. Фегусон је на клупи Манчестер јунајтеда провео 27 година, и са "црвеним ђаволима" освојио 13 титула у Премијер лиги и две Лиге шампиона. Симеоне је тренер Атлетика од 2011. године и тим је водио на 114 утакмица на којима је забележио 76 победа, 21 реми и 17 пораза.

Diego-Simeone.jpg

00.10 - Пољак Хенрик Касперчак преузео је фудбалску репрезентацију Малија, а са националним савезом те западноафричке земље потписао је уговор на четири године, преноси АФП. Касперчак (67) се враћа на клупу селекције коју је предводио између 2001. и 2002. године и одвео је до четвртог места на Афричком купу нација на домаћем терену. Бивши истакнути пољски репрезентативац преузима дужност од француског стручњака Патриса Картерона, који је поднео оставку. Током тренерске каријере водио је бројне француске, пољске и афричке клубове, а поред Малија и националне репрезентације Обале Слоноваче, Туниса, Марока и Сенегала.

Henrik_Kaspercak.jpg

00.00 - "Буфон је најбољи у Италији, широм Европе и света. Без сумње. Данас су голмани под великим притиском фудбалске заједнице и плаше се да направе грешку. Због тога, деца губе жељу, немају страст", рекао је Легендарни голман Дино Зоф италијанским медијима. Зоф је бранио за Удинезе, Мантову, Наполи и Јувентус, а за репрезентацију Италије је одиграо 112 утакмица. Буфон је 2001. године прешао из Парме у Јувентус, за који је до сада одиграо 461 меч.

Dino-Zof.jpg