Вучић: Једнако ћемо бринути и о Србима и о Бошњацима

25-12-2015 08:07:41 | | / vostok.rs |


Премијер Александар Вучић поручио је данас у Новом Пазару, где је отворио нови Дијагностички центар, школу и вртић, да ће се његова влада једнако односити према свим грађанима, било да су Срби или Бошњаци.

„Док сам премијер, једнако ћу се односити према свим грађанима. Било да је Бошњак или Србин, грађанин треба да зна да ћу се једнако односити према свима и подједнако бринути о сваком човеку. А то смо овом инвестицијом успели и да покажемо“, рекао је премијер у Новом Пазару.

Изградњу Дијагностичког центра, школе и обданишта финансирали су Уједињени Арапски Емирати, а Вучић је рекао да је у разговору са представницима УАЕ одлучио да та инвестиција, укупне вредности седам милиона евра, оде баш у Нови Пазар.

„Моја одлука је била да то буде баш овде, како би и Срби и Бошњаци били задовољни“, рекао је Вучић.

Премијер се кратко осврнуо и на опоравак српске економије, и рекао да је земља из рецесије ушла у динамичан раст, те да је влада успела да уреди јавне финансије и смањи дефицит више него што је у старту планирано.

Како је указао, Влада је ове године успела да, први пут после дуго времена, смањи стопу незапослености, побољша пословни амбијент, поправи позицију Србије на листи Светске банке и „Дуинг бизнис“, отвори и прва преговарачка поглавља са ЕУ…

„Међутим, морамо још да радимо и да градимо више, а то не бисмо могли да није вас. Не би могли без снаге народа, нити без вас који сте веровали и у Џуму и у Расима и у Меху“, поручио је он.