Америка није спремна да званично призна руски успех у Сирији

29-12-2015 10:10:03 | | / vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе нису спремне да званично признају успех руске операције у Сирији јер ће то покренути питања о ефикасности њихове борбе против тероризма, изјавио је први заменик председника Комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич.

Претходно је неколико званичника у Вашингтону и војних аналитичара, уз услов да остану анонимни, признало успех руске војне операције у Сирији, а то је пренела агенција Ројтерс.

„Вашингтон никада неће пристати да званично, на нивоу председника САД, државног секретара или неког другог високог чиновника који представља Белу кућу, призна успех војне операције Русије у Сирији“, навео је Клинцевич.

У том случају, намеће се питање: због чега је Русија успела за три месеца да учини немерљиво више од САД и њихових бројних савезника за више од годину дана, објаснио је он.

„Одговор, у сваком случају, неће бити пријатан за САД. Или они нису толико јаки да се реално супротставе ДАЕШ-у (такозваној Исламској држави), у шта је, истина, тешко поверовати, или само имитирају борбу против терориста. Како се каже, једно од та два, треће не постоји“, рекао је сенатор.

„Због тога истинити коментари с америчке стране могу да се чују само у условима анонимности“, закључио је Клинцевич.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут