Си Ђинпинг прихватио Николићев позив да дође у Србију

30-12-2015 10:49:48 | | / vostok.rs |


Председник Кине Си Ђинпинг честитао је председнику Србије Томиславу Николићу Нову годину и у писму, у којем изражава задовољство због унапређења сарадње двеју земаља, прихватио позив да ускоро посети Србију, саопштено је данас са Андрићевог венца.

Писмо и честитку Николићу уручио је амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг, којем је Николић на састанку рекао да је Србији изузетно драгоцена подршка коју јој пружа пријатељска Кина и да у билатералним односима има још много простора за унапређење сарадње, пре свега на плану економије.

Амбасадор Ли Манчанг је истакао да ће се у току следеће године реализовати пројекат изградње Индустријског парка, који ће направити кинеске компаније и који ће привући велики број кинеских инвеститора.

Такође, Кина је спремна да прошири сарадњу са Србијом и на области које до сада нису биле обухваћене ниједним билатералним споразумом, додаје се у саопштењу.

Председник Николић је, додаје се, искористио прилику да још једном захвали на подршци коју је Кина пружала Србији у њеним дипломатским иницијативама током 2015. године.