Психопата открива како препознати психопате

05-01-2016 01:50:28 | | / vostok.rs |


Самозвани психопата открива како да идентификујете психопатске особине у себи и другима.

Јаков Велс, самопроглашени психопата, описао је како се понаша у друштву и навео особине по којима се могу идентификовати психопате и како их препознати међу људима.

Психопата, према листи ПЦЛ-Р на основу које се процењује присуство психопатије код индивидуа, често има неке или многе кључне знаке. Посебно, психопате су често патолошки лажови који имају веома висок ниво самопоштовања, импулсивни су и не контролишу се и не преузимају одговорност за своје понашање, објавио је „Индепендент“.

Велс, који има 34 од 40 бодова на ПЦЛ-Р листи, признаје да начин на који се односи према другима умногоме зависи од околности. Након што се у почетку представља као „нормалан“, Велс почиње да показује своју праву личност и покушава да стекне поверење људи на прорачунат начин. Примењују обрасце тако што „нуди огромне услуге које никада неће остварити“, да би преокренуо однос у своју корист, каже Велс.

Питања које Велс предлаже за идентификацију особина психопате су:

„Да ли лажете да добијете оно што желите?“, „Манипулишете ли другима да бисте добили оно што желите?“, „Да ли имате изливе беса?“, „Да ли лажирате емоције?“, „Да ли мислите да сте супериорнији у односу на друге?“.