Налазите се на страници > Почетна > Политика > Шћекић носилац листе

Шћекић носилац листе

11-01-2014 08:47:52 | | Дан/ mojenovosti.com |

СНП-у припадају позиције носиоца изборне листе, кандидата за градоначелника, као и десет од 18 одборничких мјеста у случају изборне побједе

Носилац коалиционе листе Социјалистичке народне партије и Демократског фронта на локалним изборима у Беранама биће посланик СНП-а Драгослав Шћекић. Иако је Фронт тражио да носилац беранске листе буде нестраначка личност, према сазнањима „Дана”, коалициони наступ СНП-а и ДФ-а који ће предводити Шћекић је дефинитивно договорен и остаје само да споразум који је у завршној фази припреме, верификују партијски органи.
Шћекић је у изјави за „Дан” потврдио да је договорено да СНП-у припада мјесто носиоца листе, као и да је у преговорима било ријечи о томе да он буде на тој позицији, али да о свему коначну одлуку треба да донесу партијски органи.
– По споразуму носилац листе и кандидат за градоначелника Берана ће бити из СНП-а док ће мјесто предсједника Скупштине општине припасти Демократском фронту. О осталим функцијама нијесмо жељели да разговарамо. Нијесу нам приооритет функције него промјена власти у Беранама. Након побједе на изборима причаћемо о расподјели осталих функција – казао је он.
Како је додао, превасходни интерес није да се добије што више функција већ да се промијени стање у Беранама и уради нешто добро за грађане како би се побољшали услови живота.
– Према споразуму, у побједничкој варијанти од 18 одборника десет би било из СНП-а и осам из Фронта – прецизирао је Шћекић детаље договора са Фронтом.
Како је додао, СНП је већ неколико мјесеци водио интензивне разговоре са осталим опозиционим политичким субјектима у Беранама у вези коалиционог наступа на локалним изборима.
– На крају је дошло до договора између СНП-а и ДФ-а. У току су припреме споразума који ће наредних дана бити прослијеђен највишим партијским органима – најавио је Шћекић.
По његовим ријечима, СНП је разговоре водио у циљу постизања што бољег изборног резултата опозиције на предстојећим локалним изборима.
– Потпуно смо убијеђени да ће са добрим радом на терену и изборном листом побједа коалиције СНП-а и ДФ-а бити сигурна – закључио је Шћекић.
И предсједник Општинског одбора Нове српске демократије у Беранама Радојица Живковић потврдио је да је при крају припрема коалиционог споразума са СНП-ом. О детаљима није желио да говори док документ не буде сачињен и не прође процедуру у оквиру Нове и ДФ-а.
– Коначну одлуку о коалиционом споразуму са СНП-ом за изборе у Беранама донијеће Глани одбор Нове српске демократије и Предсједништво Демократског фронта. Они ће, када донесу одлуку, обавијетити јавност о свему До тада не бих могао да говорим о детаљима споразума чија се припрема приводи крају – истакао је он.
Локални избори у Беранама заказани су за 9. март.
На локалним изборима у Беранама 2010. године коалиција ДПС–СДП са 10.185 гласова освојила је 19 од 35 мандата и формирала локалну власт. ДПС је имао 16 а СДП три одборника. Опозициона коалиција „Боље Беране боља Црна Гора“ освојила је 8.426 гласова, и имали су 16 одборника. Осам мандата освојио је СНП, пет Нова србска демократија, два Народна странка док је Покрет за промјене имао једног представника у локалном парламенту Берана.
В.РАДЕНОВИЋ
Самостално излазе ДПС, СДП и Позитивна
На локалним изборима у Беранама Демократска партија социјалиста ће наступити самостално. Како је недавно саопштио предсједник локалног ДПС-а Будимир Дабетић, спремни су да разговарају о евентуалним постизборним коалицијама. На беранске изборе самостално иде и Социјалдемократска партија. За самостални излазак на изборе спрема се и Позитина Црна Гора. То је раније потврдио шеф беранског одбора те странке Раде Чантрић. Србска листа раније је нудила СНП-у коалициони наступ у Беранама.
Чекају Управни суд
Посланик СНП-а Драгослав Шћекић казао је да у тој партији и даље чекају одлуку Управног суда по тужби којом су оспорили начин расписивања локалних избора у Беранама. Став СНП-а је да је локалне изборе требало расписати истог дана у свим општинама.
Лидер СНП-а Срђан Милић недавно је поручио да ће СНП став о изласку на локалне изборе у Беранама донијети након одлуке Управног суда.