Мандић: Лепши јубилеј нисам могао да пожелим

11-01-2016 11:58:29 | | / vostok.rs |

Ватерполо репрезентативац Србије Душан Мандић рекао је да није очекивао толико убедљиву победу против Хрватске (13:6) на отварању Европског првенства у Београду. Србија је сјајном игром на прави начин започела одбрану европске титуле пошто је савладала олимпијског шампиона пред 11.000 гледалаца у Комбанк арени.


"Није нас понело лудило и еуфорија са трибина. Била је привилегија и част играти пред оволиким бројем гледалаца. Остали смо сконцентрисани, играли смо једни за друге. Очекивао сам неизвеснији меч, али гледамо само себе", рекао је Мандић после утакмице.

Млади ватерполиста Про Река у дуелу са Хрватском прославио је јубилеј и 100. утакмицу у капици Србије са три гола у мрежи Јосипа Павића.

"Лепши јубилеј нисам могао да имам. Посрећило ми се, али то није толико битно, већ да смо забележили победу", поручио је Мандић.

Његов саиграч Стефан Митровић изјавио је да му је "било драго што је био део спектакла у Арени".

"Мало нас је омео почетак јер смо чекали пола сата да прође церемонија отварања. Одиграли смо тежак меч, иако резултат тако не говори. Осећамо притисак, али смо били сконцетрисани током целе утакмице", закључио је Митровић.

Изабраници Дејана Савића у наредном колу Б групе првенства Европе играју са Малтом у уторак од 20.15 сати.