Москва: Против ДАЕШ-а само заједничким снагама

13-01-2016 06:25:47 | | / vostok.rs |


Москва је изразила саучешће рођацима и пријатељима погинулих у терористичким нападима у Багдаду и приликом експлозије у Истанбулу. Оно што се догодило потврђује неопходност хитног уједињавања напора светске заједнице у борби против тероризма, саопштило је у уторак Министарство иностраних послова Русије.

„У вези са серијом терористичких напада у Багдаду 11. јануара и експлозијом у Истанбулу 12. јануара изражавамо дубоко саучешће рођацима и пријатељима погинулих. Желимо да се сви који су повређени што пре опораве. Ови цинични злочини, за које нема оправдања, поново су показали нељудскост и суровост међународног тероризма. Утолико пре што су жртве њихових гнусних акција цивили, укључујући странце“, пише у саопштењу руског министарства.

У престоници Ирака и њеној околини дошло до серије терористичких напада у којима је погинуло више од 50 људи, а више од 90 је рањено.

У уторак је експлозија одјекнула у центру Истанбула у моменту када је тамо била група туриста. Према подацима власти, погинуло је десет људи, а 15 је рањено, већина жртава су немачки туристи.

„Оно што се догодило поново потврђује истинску неопходност неодложног уједињавања напора светске заједнице у формирању јединственог фронта у борби против тероризма, заснованог на строгом поштовању принципа међународног права, који искључује било какву примену двоструких стандарда и приступа“, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.