Дачић: Лидери опозиције бога моле да избора не буде

14-01-2016 04:34:25 | | / vostok.rs |


Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да разуме размишљања премијера Александра Вучића о одржавању избора, али да не може да разуме лидере опозиционих странака, који се наводно залажу за изборе, а знају да неће имати успеха на њима.

Дачић, који је и председник СПС-а, на новогодишњем пријему за шефове дипломатских мисија и међународних организација, као и директоре и главне и одговорне уреднике медија, поручио је да стварање такве нестабилне политичке атмосфере није добро за Србију.

„Имам велико разумевање за ставове Вучића, имајући у виду да је он, поред свих резултата и успеха које је влада Србије постигла, изложен неоправданим критикама, подметањима и стварању нездраве атмосфере која није само политички усмерена, већ се тиче и његове породице“, истакао је Дачић.

Он је навео и да разуме и Вучићева размишљања о томе да се одрже избори.

„Али не могу да разумем лидере опозиционих странака који се „као“ залажу за изборе, а Бога моле да их не буде и траже стварање такве атмосфере, а знају да неће имати успеха“, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије сматра да је за Србију важно да и на унутрашњем плану буде предвидљива земља као што је на спољном плану ојачала своју позицију.

„Било избора или не, наша политика ће и даље бити усмерена на европски пут, јачање билатералних односа са традиционално пријатељским земљама, стварање и ресетовање односа са неким великим силама, регионални мир и стабилност“, поручио је Дачић и пожелео да Србија "„великим, а не малим корацима“ закорачи у будућност.