Лукашевич: Непријатељски тон успорава реализацију Минског споразума

16-01-2016 12:30:27 | | / vostok.rs |


Непријатељске пароле и позиви да се на Русију пренесе терет решавања кризе на југоистоку Украјине успоравају реализацију Минског споразума, изјавио је стални представник Русије при ОЕБС–у Александар Лукашевич.

„Непријатељске пароле и позиви да се терет решавања украјинске кризе пребаци на Русију нису ништа друго него нови покушаји да се изокрене суштина договора постигнутог у Минску. Цена таквих корака јесте одуговлачење процеса решавања кризе“, нагласио је Лукашевич наступајући на заседању Сталног савета ОЕБС–а, чији је текст објављен на сајту Министарства иностраних послова Русије.

Русија очекује од ОЕБС–а да активно допринесе испуњавању „комплекса мера“ из Минска за решавање кризе на југоистоку Украјине, рекао је Лукашевич.

„Принципијелно је важно да се омогући директан дијалог Кијева са Доњецком и Луганском о свим аспектима решавања кризе, укључујући политички процес, да се потпуно искористе могућности контакт групе и њених подгрупа уз подршку учесника ’нормандијског‘ формата“, додао је стални представник Русије.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут