Рогозин: Хрватском министру одбране језик виси као кравата

17-01-2016 10:43:14 | | / vostok.rs |


Министру одбране Хрватске Анти Котромановићу „језик ландара као кравата“, прокоментарисао је потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин изјаву хрватског министра да Србија не може да постане члан ЕУ и истовремено да настави сарадњу са Русијом.

„Министар одбране Хрватске: "Србија сматра да може да уђе у ЕУ и да настави да сарађује са Русијом? Како да не!“ — том министру језик виси као кравата“, написао је Дмитриј Рогозин на својој фејсбук страници.

Министр обороны Хорватии: "Сербия думает, что может вступить в ЕС и продолжать сотрудничать с Россией? Как бы не так!" - У этого министра язык болтается как галстук

Posted by Dmitry Rogozin onсубота 16. јануар 2016.


Хрватски министар одбране Анте Котромановић изјавио је то у јеку оштре реторике до које је, како преноси „Дојче веле“, дошло „због трке у наоружању“. Иако за погоршање односа међу државама нема никаквих разлога, протеклих дана се могла чути оштра реторика и са једне и са друге стране.

Намеру Хрватске да купи америчке ракете домета 300 километара, које теоретски могу да угрозе Србију, Београд је доживео као изазов. Србски премијер Александар Вучић је током састанка са потпредседником Владе Русије изјавио да Србија није „лака мета“, док је Рогозин рекао да ће војно јак савезник Србије одвратити било ког агресора од напада.