Ђоковић: Нуђено ми је да наместим меч

18-01-2016 11:03:58 | | / vostok.rs |


Најбољи тенисер света Новак Ђоковић признао је данас да му је пре девет година нуђено 200.000 долара да намести меч на турниру Санкт Петербургу, после чега је одустао од наступа.

„Нико ми није пришао директно, већ преко људи који су били у мом тиму. Наравно, одмах смо то одбили. Човек је желео да прича са мном, али није дошао до мене. Није било ништа од тога. У то време је било људи који су причали о томе, али нисам ништа слично чуо у последњих шест-седам година“, објаснио је Ђоковић.

Он каже да су те приче биле везане за играче који нису више активни.

„Нема места томе у нашем спорту. Трудимо се да он буде што је могуће више чист. Мислим да та сенка неће прекрити тенис, људи само нагађају, али нема доказа. То су само спекулације“, рекао је Ђоковић.

Британски Би-Би-Си објавио је данас да поседује документа који доказују намештаљке на највећим тениским турнирима, па чак и на Вимблдону.

„У последњих 10 година за намештање је осумњичено 16 тенисера који су били међу 50 најбољих на свету. Сви су наставили са тенисом, а неки од њих су и гренд слем шампиони. Документи које смо добили показују да су се у Русији, северној Италији и Сицилији уплаћивале стотине хиљада фунти на намештене мечеве, од чега су три одиграна на Вимблдону“, наводи Би-Би-Си.