``Делфин`` у финалу Европског првенства, Србија - Грчка 13:7

21-01-2016 08:10:57 | | / vostok.rs |

Ватерполисти Србије савладали су изабрани тим Грчке (13:7), изборили пласман у финале Европског првенства у Београду и непрегледном низу успеха нашег најтрофејнијег спорта придодали још једну медаљу.


Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства у Београду пошто је у Комбанк арени савладала Грчку са 13:7 (4:3, 2:0, 4:1, 2:3).

Србија ће имати прилику да освоји треће европско злато заредом, а у финалу чека победника меча између Црне Горе и Мађарске, који играју у четвртак од 20.15 сати.

Пред 11.500 гледалаца „наши репрезентативци“ су забележили још један, макар наизглед, лагани тријумф, шести на шампионату, и са великом дозом самопоуздања дочекују финале.

Екипа Дејана Савића читав посао завршила је већ у првом полувремену када је Андрија Прлаиновић сјајним асистенцијама омогућио Душку Пијетловићу да донесе предност од три гола, уз исто толико погодака србског центра.

У том периоду Грци нису успели да пронађу пут до мреже расположеног голмана Бранислава Митровића, док на супротној страни таквих проблема нису имали Душан Мандић и Милош Ћук.

У наставку је и Прлаиновић почео да погађа, па се трећи тим света предао у претпоследњој деоници када је имао чак шест голова заостатка.

Европски и светски шампион у потпуности је зауставио најбољег играча гостију Јаниса Фунтулиса, који се није усписао у стрелце, а онда рутински одрадио посао до краја меча.

Финале је на програму у суботу од 17.45 сати, док се меч за треће место игра од 16.15.

Србија: Г. Пијетловић, Мандић 2, Гоцић, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 3, Никић, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 3, Прлаиновић 2, С. Митровић 1, Б. Митровић.

Грчка: Флекас, Милонакис, Дервисис, Генидунис, Фунтулис, Понтикас, Афрудакис 1, Делакас 1, Мурикис, Коломвос 1, Гунас 2, Влахопулос 2, Јаланопулос.