Црна Гора изборила финале са Србијом

21-01-2016 09:51:52 | | / vostok.rs |


У финалу Европског првенства за ватерполисте у Београду састаће се Србија и Црна Гора. Репрезентација Црне Горе савладала је у другом полуфиналу Мађарску са 8:5, и тако изборила пласман у финале и резервисала карту за Рио. "Делфини" су до финала стигли убедљивом победом над Грчком 13:7. Меч за титулу и злато играће се у суботу од 17.45 уз директан пренос на нашем Првом програму.

Црна Гора је овом победом обезбедила и пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Селекцију Црне Горе до победе су предовдили Александар Ивовић и Никола Јановић са по два гола, док су се по једном у листу стрелаца уписали Драшко Брагуљан, Дарко Брагуљан, Млађан Јановић и Никола Вукчевић. У репрезентацији Мађарске истакли су се Петер Манхрец и Денеш Варга.

Утакмица је одиграна у сјајној атмосфери пред око 6.000 гледалаца у Београдској арени. Публика је имала прилику да гледа веома неизвестан меч са много атрактивних потеза.

Прва деоница донела је изједначену борбу у базену и неколико врхунских одбрана голмана обе селекције.

Мађарска је повела у после скоро пет минута игре, али је Црна Гора веома брзо преко Николе Јановића стигла до изједначења.

Ипак, Мађарска је већ у наредном нападу изнудила петерац, а сигуран извођач био је Денеш Варга. Црна Гора је у последњем минуту прве четвртине поново изједначила, а овај пут стрелац је био Млађан Јановић.

Репрезентације Мађарске и Црне Горе су и на почетку друге четвртине играле веома добро у одбранама, па је први гол виђен тек на истеку четвртог минута. Капитен Црне Горе Никола Јановић је после контре савладао Виктора Нађа и по први пут довео своју репрезентацију до предности.

Није дуго потрајала предност Црне Горе, пошто је у наредном нападу на другој страни Мађарска искористила играча више у базену, а Кристијан Манхрец је савлао Милоша Шћепановића.

Црна Гора је у завршници друге и на почетку треће четвртине постигла два везана поготка, па је тако по први пут на утакмици имала два гола предности. Мађарска је средином треће деонице поново с играчем више у базену постигла гол, а поново је прецизан био Махрец. На истеку седмог минута Денеш Варга је скривио петерац, али Млађан Јановић није успео да савлада Нађа и доведе Црну Гору близу пласмана у финале.

Мађарска је искористила промашај Јановића, па је већ у првом нападу на почетку последње деонице Норберт Хошњански донео изједначење и наговестио неизвесну завршницу сусрета.

Пет минута пре краја сусрета Александар Ивовић је на око два метара од гола Нађа искористио сјајно додвање Драшка Брагуљана са скоро средине игралишта и довео Црну Гору до предности. Мађарска потом није искористила три напада да дође до изједначења - двапут је ударце с дистанце одбранио Шћепановић, а и Манхрец је приликом лоба погодио пречку.

Све недоумице око победника другог полуфиналног дуела разрешили су у последња два минута Никола Вукчевић и Александар Ивовић.

Црна Гора ће се у финалу Европског првенства у суботу од 17.45 у Београдској арени састати са Србијом, која је у среду у првом полуфиналу савладала Грчку са 13:7. Пренос меча можете пратити на нашем Првом програму.