Русија међу топ 50 земаља по конкурентности

22-01-2016 11:14:57 | | / vostok.rs |


На листи рејтинга конкурентности која је представљена на Светском економском форуму у Давосу налази се 140 држава. Прва три места припала су Швајцарској, Сингапуру и Сједињеним Америчким Државама.

Прошле године Русија се попела на међународном рејтингу конкурентности земаља за 8 позиција и налази се на 45. месту, наводи се у извештају објављеном на сајту Светског економског форума. На листи се налази укупно 140 држава.

Рејтинг конкурентности који је представљен у Давосу је направљен, полазећи од 12 параметара међу којима су ефикасност тржишта, развој финансијског тржишта, културе предузетништва, развоја инвестиција, макроекономских показатеља и осталих.

Прва три места заузимају Швајцарска, Сингапур и Сједињене Државе. Затим следе Немачка, Холандија, Јапан, Хонгконг и Финска. На последњим местима су Маурицијус, Чад и Гвинеја.

Саопштено је раније да је Русија заузела 12. место на списку најиновативнијих економија на свету. Рејтинг су саставили аналитичари „Блумберга“ који су Русији дали 78,85 поена. Економија Русије је, према показатељима иновативности, прескочила такве земље као што је Аустрија, Норвешка, Белгија, Велика Британија, Холандија, Канада, и Кина.