Лавров и Кери о међусиријским преговорима

23-01-2016 02:19:39 | | / vostok.rs |


Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и државни секретар САД Џон Кери разговарали су телефоном о припремама међусиријских преговора, посветивши посебну пажњу потреби да се формира права представничка делегација опозиције, саопштено је у руском спољнополитичком ресору. Разговор је одржан на америчку иницијативу, наводе у МИП-у.

„Шефови спољнополитичког ресора наставили су да разговарају о сиријској теми, подржавши напоре специјалног представника УН Стафана де Мистуре у организовању преговора представника сиријске владе и опозиционих кругова наредне недеље у Женеви, у циљу постизања политичког решења“, наводи се у саопштењу МИП-а Русије.

Према подацима руског ресора, стране су посветиле посебну пажњу потреби да се формира „права представничка делегација опозиције“ и да се направи дневни ред за преговоре у складу са резолуцијом СБ УН о Сирији, укључујући борбу против терористичке организације ДАЕШ и сличних терористичких група, као и уважавање права Сиријаца да сами одређују судбину своје земље.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут